Zoek

Nieuwe materiaal van Uw Koninkrijk Kome bestellen

Het materiaal van 2023 is nu beschikbaar. Download hieronder, of klik hierboven om het te bestellen.

Uw Koninkrijk Kome

Bid voor vijf mensen in jouw omgeving. Op initiatief van de Anglicaanse Kerk worden christenen wereldwijd opgeroepen om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden om de komst van het Koninkrijk. Bij dit initiatief Thy Kingdom Come sluiten de IZB, Alpha Nederland en 24/7prayer aan, maar ook Eerst Dit, EO, Opwekking, GZB, verschillende kerkelijke denominaties en de kindermateriaalmakers van de Wonderwolk zijn van harte betrokken. Samen moedigen we christelijke gemeenten in Nederland en individuele christenen aan om te bidden voor hen die Jezus niet kennen.

UwKoninkrijkKome_2023_Logo_ZwartHet mooiste dat je voor iemand in je omgeving kunt doen is voor die persoon bidden. En als we bidden, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God, dat mensen Jezus leren kennen. Een uitgelezen kans daarvoor is de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. De periode waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk vanuit de hemel, met de komst van de heilige Geest. Juist in deze tijd kijken we omhoog naar Jezus als onze voorbidder in de hemel, en zien we uit naar het werk van de heilige Geest die ons leven vernieuwt. We dagen je uit om tien dagen te bidden, net als de discipelen dat deden in Jeruzalem, om de komst van de Geest én om geloof voor hen van wie wij houden. Voorbede doen voor mensen in je omgeving is het mooiste dat je voor ze kunt doen. 

Tussen Hemelvaart en Pinksteren bidden we samen om de kracht en de vervulling met de heilige Geest. Op die manier zijn we samen gericht op onze hemelse Vader, maar zijn ons bewust dat we op onze eigen plaats getuige zijn van Gods liefde. Tien dagen lang bid je heel specifiek voor vijf mensen in jouw netwerk: een vriend(in) of familielid, je naaste buren of een collega op je werk. Je bidt dat ze Jezus leren kennen. Juist omdat we leven vanuit de opstandingskracht van Jezus, zien we hoopvol uit naar groei van Gods Koninkrijk en de komst van de heilige Geest. Op initiatief van de Anglicaanse Kerk wordt al vanaf 2016 wereldwijd opgeroepen om in deze periode te bidden om de groei van het Koninkrijk. Bij dit initiatief Thy Kingdom Come sluiten dit jaar de IZB, Alpha NEderland en 24/7prayer aan om samen christelijke gemeenten in Nederland en individuele christenen aan te moedigen om te bidden Uw koninkrijk kome. 

UwKoninkrijkKome_2023_NL_Mockup_01Op welke manier kun jij aanhaken? Allereerst kun je meedoen door het gebedsdagboek te downloaden en uit te printen. Dit is geschreven door aartsbisschop Justin Welby en vertaald door de IZB. Met dit dagboek ontvang je elke dag een overdenking en een gebedspunt. Deze dagboekstukjes worden dagelijks ook in de Connect App gedeeld. Je kunt ook een boekenlegger printen voor in je bijbel. Schrijf daarop de namen van de vijf mensen voor wie jij bidt. Mobiliseer de gebedsgroep in jouw gemeente en organiseer enkele gezamenlijke gebedsmomenten. Misschien kun je de boekenlegger laten drukken voor de hele gemeente.

De IZB biedt voor de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, de zogenaamde Wezenzondag, een gebed aan dat in de kerk of thuis een handreiking geeft tot gebed. Dit gebed is door Ds. Kees van Ekris geschreven en mag, met bronvermelding, vrij gebruikt worden. 

Materialen bestellen 

Download Gebed voor Tijdgenoten

Download gebedsdagboek

Download boekenlegger

Download voorbeeldliturgie

Ontdek de IZB Connect app

De Wonderwolk - logoOnze partner De Wonderwolk heeft dit jaar speciaal voor Uw Koninkrijk Kome kindermateriaal ontwikkeld. De missie van de Wonderwolk is om Gods liefde dicht bij de leefwereld van jonge kinderen te brengen, zodat ze Zijn liefde leren kennen. Het is hier gratis te downloaden:

Schrijf je in voor Company of Preachers