Zoek

IZB-Connect

Heb jij al kennisgemaakt met 'IZB-Connect'? Deze gratis app wil gebruikers helpen bij de dagelijkse navolging van Christus, om ook anderen met Hem in contact te kunnen brengen.

IZB_Connect_Icon_JPG.jpgIZB-Connect kent een aantal vaste rubrieken.

  • Er is een wekelijkse podcast 'Nieuwe Start' en een maandelijkse podcast 'Aandacht'.
  • In 'De Binnenkamer' komen korte vlogs over gebed en verstilling.
  • Onder het kopje '#Zokanhet' biedt de app ervaringsverhalen en tips van mensen die de weg van de navolging van Jezus gaan. 
  • 'Groen doen' verbindt geloof met zorg voor de schepping.
  • Het onderdeel '#Firstlove' bestaat uit prikkelende columns.
  • Tenslotte doet de redactie in de rubriek 'Gezien?' wekelijks een greep uit het media-aanbod.

Naast de vaste rubrieken publiceert de app regelmatig over bijzondere ontwikkelingen op missionaire pioniersplekken van de IZB of vanuit andere initiatieven, ter inspiratie en bemoediging. Kies zelf welke rubrieken je graag wilt volgen, en reageer of deel de bijdragen met anderen. Ook kun je via onze groepen ideeën en verhalen uitwisselen met andere gebruikers. Nieuwsgierig? We stellen IZB-Connect graag aan je voor in deze korte video.

De app is gratis te downloaden op je smartphone:

Apple Appstore

Google Playstore

De week door met IZB Connect

Maandag: diverse podcasts

Iedere week een nieuwe aflevering om te luisteren, thuis of onderweg. Er zijn verschillende podcasts die we maken vanuit de IZB. Allereerst Nieuwe Start, korte overdenkingen met verschillende sprekers over wie God is en wie Hij voor jou wil zijn. Daarnaast Aandacht, een podcast door en voor zorgmedewerkers in samenwerking met verschillende zorgpartners. Verder de Werkcast met professionals die vertellen over geloof en werk. Tot slot komen er in het voorjaar podcasts online met de Theoloog des Vaderlands, Kees van Ekris. Volg de IZB-Connect app om op de hoogte te blijven. 

Dinsdag: De Binnenkamer

Wat is bidden? Hoe doe ik dat precies? Diepe inzichten en praktische tips helpen je om het gebed en verstilling een plaats te geven in het geloofsleven. In elke Gebedsvlog neemt Ron van der Spoel je mee in een ander aspect van het gebed.

Voorbeelden:

Bekijk alle afleveringen van De Binnenkamer in de app of op Youtube.

Woensdag: #zokanhet

Christus volgen doe je niet alleen, maar in verbinding met medegelovigen dichtbij en ver weg. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Leer via #zokanhet van andere mensen en kerken, door tips en verhalen over het zichtbaar maken van Gods werk en het delen van je geloof. Raak verwonderd door Gods werk in het leven van anderen, en leer van hen hoe zij hun geloof delen. Je kunt via de reacties ook je eigen ervaringen delen, of de tips weer doorgeven aan anderen. Zo zijn we, ook op afstand, met elkaar verbonden en kan de één de ander helpen.

Alleen te vinden in IZB Connect! Download nu voor Apple Appstore of Google Playstore.

Donderdag: Groen Doen

In de rubriek 'groen doen' wordt wekelijks besproken hoe rentmeesterschap er concreet uit kan zien. In de Anglicaaanse kerk wordt zorg voor de schepping gezien als een vorm van missionair leven. Het is de missie die de mensheid meekreeg toen zij werd geschapen. Maar waar begin je? En hoe kun je hierin groeien? Via de tips en ervaringen bij Groen doen kun je dichtbij huis kleine stapjes zetten, en ontdek je ook hoe anderen dat doen. Daarnaast helpen we je om je keer op keer te verwonderen over Gods goede schepping. Zo wordt je geïnspireerd om via de zorg voor mens én milieu God te dienen en te verheerlijken.

Vrijdag: FirstLove

Iedere vrijdag ontvang je een prikkelende column die je eraan herinnert dicht bij Jezus te leven. Deel in momenten waarop anderen werden teruggeroepen naar hun eerste liefde, juist in het dagelijkse wel en wee. 

Voorbeelden:

Alle bijdragen zijn te vinden in de app en op de website van FirstLove.

Zaterdag: Gezien?

Op zaterdag delen we bijdragen uit de media, die ons opvallen en waarvan we denken dat jij ze ook eens zou moeten zien of horen. Denk aan interviews, podcasts, artikelen, columns of films die inspireren, spiegelen en confronteren. Zo ontdek je pareltjes die je anders misschien niet had ontdekt, of verhalen die verdacht veel lijken op het jouwe. Je wordt geholpen door een analyse van wat er gebeurt in (christelijk) Nederland, of ontdekt een mooie aflevering van een serie die aanzet tot reflectie. Graag gedaan!

Alleen te vinden in IZB Connect! Download nu voor Apple Appstore of Google Playstore.

Kennismaken met IZB Connect

Een korte video waar we uitleg geven over de huidige inhoud van IZB Connect.

De Binnenkamer op IZB Connect

Een serie korte video's waarin bidden centraal staat, met Ron van der Spoel.

Enthousiast geworden over de app?

Ben je benieuwd geworden naar al die input? Heb je behoefte aan meer inspiratie, om je eigen missionaire leven te voeden of dat van anderen te verrijken? Wil je inhoudelijke en betekenisvolle input, die je op je eigen tijd kan bekijken en kan delen met mensen om je heen? Download dan de app vandaag en blijf met ons verbonden!

De app is gratis te downloaden voor je smartphone:

Apple Appstore

Google Playstore

De IZB Connect app is ontwikkeld door Donkey Mobile.

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief