Zoek

Campingpastoraat

Filmpje De Campingpastor

Waarom campingpastoraat?

Dabarteams richten hun activiteiten op campinggasten van alle leeftijden. Toch vinden de meeste jongeren het wat lastiger om echt in contact te komen met volwassen campinggasten. Zij missen soms voldoende aansluiting en de benodigde levenservaring om met de levensvragen van de campinggasten om te kunnen gaan.

Daarom is op diverse campings ook een campingpastor aanwezig als aanvulling op het Dabarteam. Het team en de campingpastor hebben beiden hun eigen taken, maar waar mogelijk wordt er wel samengewerkt.

Het campingpastoraat omvat drie aspecten van presentie: het is pastoraal, diaconaal en missionair. Je luistert en denkt mee in levens van mensen, je biedt een helpende hand en je getuigt waar mogelijk van je geloof.

Toerusting- en Ontmoetingsdag voor Campingpastors

We vinden het van belang dat je goed voorbereid aan je taak op de camping begint. Daarom organiseren we een ontmoetingsdag voor campingpastors. Je wisselt ervaringen en ideeën uit, en je wordt toegerust voor het werk in de zomer. Bezinning via bijbelstudie en gebed is een belangrijk onderdeel hierbij.

Ook ontvang je van ons diverse materialen die je kunnen helpen in het campingpastoraat, zowel in de voorbereidingen als in de periode op de camping.

Naast de landelijke toerustingsdag organiseert de plaatselijke Dabarcommissie voorafgaand aan de zomer vaak ook  een avond of dag op de camping, waar je kennismaakt met het Dabarteam en meer informatie ontvangt over de camping.

Aanmelden campingpastoraat

Is je interesse gewekt om campingpastor te worden? Dan komen we graag verder in contact! Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op deze site.  Als je voor de eerste keer pastor wordt, nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit kennismakingsgesprek is er ook alle ruimte om jouw vragen rondom campingpastoraat te stellen en kijken we welke camping het beste bij jou (en je gezin) past.

Aanmelden kan via de blauwe inschrijfbutton bij de camping van jouw keuze

Heb je geen voorkeur voor een camping? Kies dan de 'Vrije keuze camping'. In overleg wordt dan een goede, passende plek gezocht. 

Schrijf je in voor de Dabar update