Zoek

Camping (detail)

Camping Kriemelberg BushCamp

In een mooie, rustige en bosrijke omgeving in Ermelo wordt familiecamping “Kriemelberg BushCamp” gerund door enthousiaste campingeigenaren. Zij beschikken niet alleen over ruim 150 kampeerplaatsen, maar ook over 100 jaarplaatsen voor stacaravans, trekkershutten, Coco Sweet, Tiny Houses, safaritenten, een natuurkampeerterrein en een aantal bungalows waar gretig gebruik van wordt gemaakt.

Dit werk wordt aangestuurd door ‘Het Baken’, een enthousiaste commissie uit Ermelo, Harderwijk en omstreken. Het Baken is, na 25 jaar op een camping in Hierden gewerkt te hebben, sinds eind vorige eeuw (ca. 1999) aanwezig op Kriemelberg Bushcamp. De commissie heeft de missie om present te zijn met het evangelie. Niet opdringerig maar met het motto: evangelisatie door recreatie. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom ‘De Opper’ en ‘De Ruif’: poppenkast, Sing-in, bingo, speurtochten, man-vrouw uitdagingen. Voor iedereen is er wel iets bij; van jong tot oud en van actief tot passief.

In goed overleg met de camping worden eventueel aanpassingen gedaan aan het programma. Natuurbeleving staat hoog in het vaandel op Kriemelberg Bushcamp. Zo zijn er ook wekelijks “wildfietstochten” en “Vroege vogelwandelingen. Aan het doel en de visie van het campingwerk wordt nooit geschaafd. 

Naast het recreatiewerk wordt ook volop aandacht besteed aan kinderclub (4-8 jaar), Teen Spirit (9-11 jaar) en Chatpoint (12 jaar en ouder) waar het woord van God met de campinggasten geopend en gedeeld wordt. 

Doelgroep blijft echter: alle bezoekers van Kriemelberg Bushcamp, van jong tot oud. We kijken nu of er ook weer aanbod komt voor de jongeren van 17 jaar en ouder. Een groot aantal avonden wordt afgesloten met een avondsluiting. 

Het kinderwerk is afgelopen jaren volledig op de schop gegooid. Met als resultaat dat er voor elk kind klaargestaan kan worden. Ook komen de individuele behoeften van de kinderen met deze nieuwe manier van werken meer tot hun recht.

De campingeigenaars stellen hun camping en het verblijf voor de teamleden beschikbaar voor recreatie- en evangelisatiewerk tijdens de vaste week in de meivakantie en maar liefst 5 weken in de zomer. Wat een zegen is dit voor de commissie en de teamleden. De teamleden verblijven in ‘de Opper’, een groepsaccommodatie die van alle gemakken is voorzien.

De plaatselijke commissie organiseert een voorbereidingsdag voor alle teamleden. Dit is in combinatie met een uitzenddienst vanuit één van de kerken uit de achterban. Na de zomer wordt het werk op de camping in combinatie met een kerkdienst geëvalueerd en afgesloten.

De commissieleden zijn ook mentor en begeleiden en ondersteunen, samen met externe mentoren, het team op de camping.

Het Baken is ook te vinden via www.bakenharderwijk.nl en op Facebook en Instagram

  • Ben je tussen de 16 en 25 jaar dan ben je van harte welkom.
  • Een team bestaat uit 9 teamleden aangevuld met een mentor die door de plaatselijke commissie wordt toegewezen.
  • De pastorale teams worden in eerste instantie door de commissie geworven

Periode 1

27-07-2024 tot 02-08-2024
3 plaatsen beschikbaar

Periode 2

03-08-2024 tot 09-08-2024

Geen plaatsen beschikbaar

Periode 3

10-08-2024 tot 16-08-2024
1 plaatsen beschikbaar

Contactpersoon

Rutger Stegeman (bereikbaar na 17.00u)
W: https://bakenharderwijk.nl
E: r.stegeman@damiaanschool.nl
T: 06-51911101

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief