Zoek

Camping (detail)

Camping De Drecht

Camping ‘de Drecht’ ligt in Leimuiden langs het prachtig slingerende riviertje de Drecht, waar – bij mooi weer – in gezwommen kan worden. De camping is gelegen in het noordelijk deel van Zuid-Holland in de onmiddellijke nabijheid van Alphen aan den Rijn en Leiden en ook niet ver van de kust. In de omgeving van de camping wordt veel watersport beoefend, onder meer op de Westeinder plassen, het Braassemermeer en de Kagerplassen.

De Drecht is een grote camping met ruim 300 standplaatsen voor met name vaste gasten, stacaravans met mensen die er al jaren komen en voornamelijk afkomstig zijn uit Amsterdam en Den Haag. Men kent elkaar vaak al jaren. De meeste gasten hebben een mooi tuintje rond de caravan en men verblijft er ook regelmatig in het voor- en naseizoen.

Het Dabar-team op de camping houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten voor de jeugd, het zogenaamde recreatieprogramma. Dit bestaat in de ochtend uit kinderwerk voor de (heel) jonge kinderen en in de middag is er vaak een groot buitenspel. De middag wordt afgesloten met de poppenkast en ‘s avonds is er jeugdsoos en avondsluiting. Kortom, een heel gevarieerd aanbod.

Leimuiden_Dabar 2020 kids.jpg

De werkgroep ‘camping de Drecht’ organiseert in de zomermaanden al meer dan 30 jaar kerkdiensten op de camping en zij ondersteunt het Dabarwerk. De werkgroep organiseert ook bingo-avonden, die voornamelijk door de vrouwelijke campinggasten worden bezocht. Het Dabar-team heeft de beschikking over een eigen gebouw, waarin de activiteiten kunnen worden voorbereid en uitgevoerd en waarin je ook overnacht gedurende de Dabarweek. Tevens heeft de campingbeheerder er de afgelopen jaren voor gezorgd dat er een stacaravan ter beschikking is voor het Dabarteam. Deze stacaravan staat naast het gebouw.

Het campingwerk op camping ‘de Drecht’ wordt door een aantal kerkelijke gemeenten in de regio ondersteund. PKN-gemeenten Leimuiden en Rijnsaterwoude geven ook praktische ondersteuning. In de regel worden de teamleden tijdens het kennismakingsweekend in deze beide kerken voorgesteld.

Camping De Drecht is een leuke, dynamische camping waarbij het handig is als je goed voorbereid de week in gaat. Daarom raden we je aan om vooraf een keertje naar de camping te komen, zodat je er een beeld van hebt. Dit kan op vrijdag avond 24 juni 2022, tussen 19.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Of zaterdag overdag 25 juni 2022, tussen 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur (jullie mogen ook blijven slapen).
Reserveer één van deze data in je agenda als je nog niet eerder op de camping bent geweest. De commissie kijkt ernaar uit je te ontvangen :-)

Periode 1

16-07-2022 tot 23-07-2022

Geen plaatsen beschikbaar

Periode 2

30-07-2022 tot 06-08-2022

Geen plaatsen beschikbaar

Periode 3

06-08-2022 tot 13-08-2022

Geen plaatsen beschikbaar

Contactpersoon

Frans Vink
W: http://www.camping-de-drecht.nl
E: familie.vink01@kpnmail.nl
T: 06-49407500

Schrijf je in voor de Dabar update