Ottoland – De Put

‘De Put’ in Ottoland is een camping middenin de Alblasserwaard waar als sinds 1967 Dabar wordt gedaan. De camping heeft ca. 150 standplaatsen en veel jaarlijks terugkerende gasten.

Dabar omvat heel veel: een luisterend oor, een leuke ontmoeting, spontaan, eerlijk, open en uitnodigend. We bieden leuke en goede activiteiten voor jong èn oud. Je bent een betrokken campinggast voor je mede campinggasten! Er zijn tijdens de zomer 2 Dabarteams (met minimaal 8 leden) voor elk twee weken. Daarnaast is er een campingpastor actief. Veelal met in de ochtend een clubprogramma en ’s middags en ‘s avonds allerlei verschillende activiteiten. Campinggasten zijn afkomstig uit Den Haag, Rotterdam en de Drechtsteden. Er zijn kinderen die alleen door Dabar de Bijbelverhalen kennen.

Naast de Dabarperiode zijn er campingbijeenkomsten met Pasen en Pinksteren en een afsluitende campingbijeenkomst als het kampeerseizoen sluit. Rond de zomer wordt een Alphacursus (10x) voor campinggasten aangeboden die is ontstaan vanuit een groeiende behoefte naar meer kennis over het christelijk geloof.

De teams en pastors worden actief ondersteund door 12 betrokken PKN-gemeenten in de regio. Alle gemeenten hebben een afvaardiging in de regionale Dabarcommissie. Dagelijks komen er twee commissieleden langs om te helpen waar dat nodig is of mee te denken als daar behoefte aan is. Het team heeft beschikking over twee eigen caravans met toilet en douche. Ook voor de clubs zijn drie eigen ruimten beschikbaar. Pastors hebben een andere standplaats ergens op de camping, waarvoor een caravan en zo nodig extra tenten beschikbaar zijn.

In verband met een grootscheepse verbouwing op camping de Put, kunnen er in 2020 helaas geen Dabarweken georganiseerd worden. 

Deel deze pagina: Twitter Twitter Google+ E-mail