Zoek

Noorderlicht Charlois

Noorderlicht Charlois

Zondagochtend rond 11.45 uur druppelt de Oude Kerk in Charlois vol met jonge mensen. Bij de deur worden ze hartelijk welkom geheten en ze lopen door richting de kerkzaal. De laatste kopjes koffie worden opgeruimd van de dienst van 10.00 uur en in ontspannen sfeer ontmoeten kerkgangers elkaar. Rond 12.00 uur gaat iedereen zitten en begint de dienst. Er klinkt een woord van welkom en mededelingen waarbij een oproep gedaan wordt om op te geven voor de actie in de wijk. Hierna volgt stilte, gebed, en tijd voor aanbidding waarna de Bijbel opengaat. Een spreker diept het Bijbelgedeelte verder uit en legt een verbinding met vandaag de dag. De dienst wordt afgesloten met gebeden, een lied en de zegen. Zodra de zegen is uitgesproken wordt de soep binnen gereden en verzamelt iedereen zich rondom de tafels. Er wordt soep en brood gegeten, gesproken over de dienst en over het leven.

Zomaar een zondagochtend bij Noorderlicht Charlois. Een plek waar jonge mensen een thuis vinden en God ontmoeten voor het eerst of opnieuw. Daarnaast een plek die dienstbaar wil zijn aan de wijk Charlois en omliggende wijken in Rotterdam Zuid.

Sinds januari 2020 is gepionierd en gezocht naar manieren om een nieuwe geloofsgemeenschap vorm te geven. De golven van corona hebben het niet makkelijk gemaakt en dwongen de prille gemeenschap tot constant schakelen en zoeken naar nieuwe manieren om kerk te kunnen zijn. Toch is er een hechte gemeente ontstaan, zijn er kinderen gedoopt, huwelijken ingezegend, is er avondmaal gevierd, wordt er doordeweeks gebootcampt met gemeenteleden en wijkbewoners, en ontmoet men elkaar op kringen. Door de tijd heen hebben allerhande mensen aangesloten bij de gemeenschap; studenten op zoek naar een kerk als ze het weekend in Rotterdam blijven, kerkzoekenden, en mensen die voor het eerst of sinds lange tijd aanhaken bij de kerk.  

Corine Zonnenberg is sinds mei 2022 aangesteld als pionier-voorganger van Noorderlicht Charlois. Samen met het kernteam geeft ze de uitvoering van het pioniersplan vorm. De komende jaren hoopt Noorderlicht Charlois verder te bouwen aan een gemeenschap waarin Jezus Christus centraal staat. Een verbindende gemeente waar iedereen oog heeft voor elkaar en waar elk lid van de gemeente welkom is en wordt aangemoedigd om te groeien in geloof en leven. Een missionaire gemeente die gericht is op de wijk Charlois, om zo Jezus zichtbaar te maken door de liefde voor elkaar en de omgeving. 

Details

Maak hier een gift over.

34% Doneer
Opgehaald
dit jaar

€ 6.289,-
Streefbedrag
dit jaar

€ 18.277,-

Volgend project

Noorderlicht Oranjekerk

Pioniersplek | Rotterdam
Volgend project

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief