Zoek

Missionair verhuizen

Verhuizen om missionaire redenen. Dat is de kortste definitie van missionair verhuizen. Mensen verhuizen om allerlei redenen: trouwen, verandering van werk of de behoefte aan een andere woning of leefomgeving. Maar soms tikt God ook mensen op de schouder om verder buiten hun comfortzone te gaan wonen, en het Evangelie elders uit te leven, in het buitenland of binnen Nederland.

Regelmatig komt IZB Impact in contact met mensen die onderzoeken of missionair verhuizen iets voor hen is. Het gaat om mensen bij wie liefde is gegroeid voor wijken, dorpen, steden of gebieden in Nederland waar de kerk klein en kwetsbaar of zelfs vrijwel afwezig is. Door te verhuizen kunnen ze een missionair project of kerk ondersteunen, en Christus zichtbaar maken in een meer seculiere omgeving. Ook kan het zijn dat het verlangen om missionair te verhuizen samenvalt met een idee om een nieuwe pioniersplek te starten.

Lees ter inspiratie dit interview: Er moet wederkerigheid zijn in je relaties

Ondersteuning

IZB Impact wil iedereen die nadenkt over missionair verhuizen zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom hebben we deze ‘Gids voor missionair verhuizen’ geschreven. Deze brochure staat vol informatie, vragen om over na te bespreken, tips en interviews met mensen die missionair verhuisd zijn.

Download hier de gids. Heeft deze brochure je tot nadenken gezet, en vind je het prettig als iemand meedenkt? Neem dan contact op met IZB Impact via impact@izb.nl. Via hetzelfde adres is het ook mogelijk om een papieren versie te bestellen.

 IZB_Impact_GidsVoorMissionairVerhuizen_Mockup_PNG

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief