Zoek

Missionair verhuizen

Mensen verhuizen om allerlei redenen: trouwen, familieomstandigheden, verandering van werk of de behoefte aan een andere woning of leefomgeving kunnen je doen besluiten om ergens anders te gaan wonen. Als je geloof een rol speelt in alle facetten van het leven, zal je bij een verhuizing het verlangen hebben om Gods Koninkrijk te helpen opbouwen en missionair te leven in je nieuwe buurt.

Wat ‘missionair verhuizen’ nog net wat anders maakt, is dat de verhuizing voortkomt uit het verlangen en de intentie om missionair te zijn op de nieuwe woonplek omdat het daar beter kan of meer nodig is dan op de huidige stek. Regelmatig tikt God namelijk mensen op de schouder om wat verder buiten hun comfortzone  te gaan wonen, en het Evangelie elders gestalte te geven. Misschien heeft God liefde in je hart doen groeien voor achterstandswijken, of misschien voel je een ‘burden’ voor wijken, dorpen, steden of gebieden in Nederland waar de kerk klein en kwetsbaar of zelfs vrijwel afwezig is. Wat mooi als je gehoor geeft aan Gods roeping, ook als bepaalde offers vraagt!

Ondersteuning

Als IZB willen we iedereen die nadenkt over missionair verhuizen zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom hebben we deze ‘Gids voor missionair verhuizen’ geschreven. Je leest in deze brochure over de processen van oriënteren en besluitvorming – alleen of met je partner en gezin – we geven praktische tips voor de periode van afhechten en afscheid nemen, en delen ideeën over integreren in je nieuwe context. Gastvrijheid, wederkerigheid, verwachtingsmanagement en nederigheid, cultuurschok en grenzen; het komt allemaal aan bod.

We hopen dat ‘Gids voor missionair verhuizen’ je helpt om goed voorbereid en vol vertrouwen aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen!

Download hier de gids. Heeft deze brochure je tot nadenken gezet, en vind je het prettig als iemand meedenkt? Neem dan contact op met IZB Impact via impact@izb.nl. Via hetzelfde adres is het ook mogelijk om een papieren versie te bestellen.

Schrijf je in voor de Impact nieuwsbrief