Zoek

Bureau van Betekenis

Bureau van Betekenis

In de protestantse Marekerkgemeente is het verlangen gegroeid om Leidse millennials de hoopgevende en bevrijdende kracht van het Bijbels evangelie te helpen ontdekken. Het team organiseert daarvoor cyclische events en ontmoetingsmomenten. Bureau van Betekenis wil vanuit de Protestantse Gemeente Leiden pionieren naar een nieuwe manier om geloof waarde te geven voor (niet-kerkelijke) millennials. Onze droom is om in Leiden een centrum voor inspiratie en zingeving te zijn. Een plek en community waar millenials terecht kunnen voor inhoud, ontmoetingen of coaching. Maar ook een plek om uit te rusten, vieren, mediteren, eten en thuis voelen.

Onze context is die van de stad Leiden. Wij richten ons daarbij op de millennials. Waarom millennials? De meeste van ons team zijn zelf ook millennial en ervaren de (hoge) druk om veel van het leven te maken. Zo zijn millennials vaak aan het worstelen met de zoektocht naar een betekenisvol leven. Opvallend is dat er vaak geen verbinding (meer) met zingeving of geloof ervaren wordt. Wij denken dat dit juist erg waardevol en helpend kan zijn, maar dat het wel een zoektocht is om dat te ontdekken. Daarom willen wij dit graag samen met anderen onderzoeken.

Het initiatief is ontstaan onder enkele leden van de Marekerkgemeente in Leiden. Het is een jonge vitale protestantse gemeente midden in Leiden met een gereformeerde grondslag. Veel van de gemeenteleden zijn jonge gezinnen, studenten en dus ook millennials. De pioniersplek is een breed gedragen initiatief vanuit de Protestantse Gemeente Leiden.

We bouwen het netwerk van Bureau van Betekenis uit door cyclische events en ontmoetingsmomenten te organiseren. Zo willen wij ongeveer elke 3 maanden een ander thema verkennen met elkaar. Daar zullen dan zo’n 3 activiteiten bij bedacht worden, zoals lezingen, theater/cabaret, workshops, borrels, wandelingen etc. Door korte reeksen te hanteren behouden we de flexibiliteit om een paar keer per jaar een nieuw thema aan te kaarten en blijft er tegelijk ruimte om dingen te veranderen waar gewenst. 

Meer informatie over Bureau van Betekenis op https://www.bvbleiden.nl/

Volgend project

Cross Culture

Pioniersplek | Nieuwegein
Volgend project

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief