Zoek

Oase

Oase

Midden in Tilburg in de wijk Theresia, bevindt zich het kleine kerkgebouw Elim. Elke zondag komt er een een groep van zo'n twintig mensen samen voor de eredienst. Dat er uit deze kleine gemeente een nieuwe pioniersplek is ontstaan, is heel bijzonder. Bij de jonge mensen die zich de afgelopen paar jaar bij Elim aansloten was een 'heilige ontevredenheid' over de gesloten deuren van Elim doordeweeks, en de minimale verbinding met de wijk rondom het kerkgebouw. Vanuit dit gevoel groeide een gezamenlijk verlangen om naar nieuwe manieren te gaan zoeken om het leven te delen met God, met elkaar, en de wijk. Zo werd pioniersplek 'Oase,' geboren.

’We hebben behoefte en verlangen om het Evangelie in een seculier en katholiek Brabant te delen. Om mensen te bereiken in een omgeving en in een tijd waarin iedereen druk is, waarin er weinig oog voor elkaar en voor rust is en waarin velen eenzaam zijn," staat in het pioniersplan van Oase. Door informele ontmoetingen rondom de pioniersplek hoopt het pioniersteam te werken aan groei in verbinding met de wijk rondom kerkgebouw. Oase willen ze graag zien opbloeien als plek waarin gastvrijheid, vriendelijkheid, muziek, samenzijn en God centraal staat. 

Een bijzonder detail van Oase is dat drie van de zeven teamleden professioneel musicus zijn. Muziek zal dus vaak ingezet worden om in contact te komen met buurtbewoners. Daarnaast leven er plannen om van het terreintje rondom het kerkgebouw een (moes)tuin te maken waar het goed toeven is, en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten rondom koffie en maaltijden. 

Sinds 1 oktober 2022 is ds. Wolter Stijf voor één dag per week als pionier werkzaam voor Oase. 

Voor meer informatie over Oase: www.oasetilburg.nl

Details

Maak hier een gift over.

3% Doneer
Opgehaald
dit jaar

€ 328,-
Streefbedrag
dit jaar

€ 10.800,-

Volgend project

Perron Oosterheem

Gemeenschapsvorming | Zoetermeer
Volgend project

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief