Zoek

Perron

Perron

Perron is een missionair ontmoetingscentrum in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Het is een project van de Protestantse Kerk in Zoetermeer (PGZ). De wijkgemeente Ichthuskerk/Oosterkerk heeft de verantwoordelijkheid over de uitvoering van het project. Sinds de opening van de nieuwe Oosterkerk (2014) is ook Perron Centrum opgezet, waarbij wordt gewerkt aan meerdere vormen van kerkzijn ('mixed economy of church'). Perron 61' staat middenin een nieuwbouwwijk met veel jonge gezinnen. Dat zie je terug aan het programma: veel activiteiten voor kinderen en tieners. Op zondag zijn er in een nabijgelegen school ‘Perronmeetings', laagdrempelige bijeenkomsten, waarin buurtbewoners kennismaken met het evangelie.

‘De Perrongemeenschap kent geen drempels. Iedereen is hier van harte welkom en kan naar believen deelnemen aan activiteiten. Maar als het gaat om de navolging van Jezus Christus zijn we helder: dat is een ander verhaal. We hebben een hoge doelstelling en een lage drempel.’

Historie
Perron 61 bestaat sinds 2001. Perron 61 is een avontuurlijke naam voor een rijtjeshuis midden in de Vinexwijk Oosterheem. In en rondom dit huis organiseren wij tal van activiteiten voor jong en oud. Vanaf het begin was het de bedoeling om in deze nieuwe wijk als kerk anders aanwezig te zijn. Via relatiegericht werk willen we het evangelie communiceren door middel van Woord en daad. In de 2008 is een wissel omgezet. Toen zijn we gestart met het bouwen aan een nieuwe christelijke gemeenschap. Inmiddels vinden er eens in de twee weken samenkomsten plaats. Deze zijn gericht op mensen zonder kerkelijke binding. Inmiddels is er een nieuwe gemeenschap ontstaan.

Doel
Wij willen het evangelie verkondigen in woord en daad. Dat betekent dat we over het evangelie willen vertellen maar er ook echt willen zijn voor iedereen. Daarbij speelt de gedachte ‘barmhartig-zijn zonder er iets voor terug te verwachten’ een belangrijke rol. Vanzelfsprekend werken we daarbij relatiegericht. In al onze activiteiten speelt dat een rol; het zoeken naar wezenlijke contacten tussen mensen onderling.

Arte Havenaar is als missionair werker aan Perron 61 verbonden.

Lees ook: Nadere kennismaking met Arte Havenaar (uit Tijding, 2015)

85% Doneer
Opgehaald
€ 53500,-
Streefbedrag
€ 62865,-

Volgend project

Vitamine G

Pioniersplek | Hilversum
Volgend project

Schrijf je in voor de Impact nieuwsbrief