Zoek

Een nieuwe kans voor jouw preek - Studiedag Dialoog, dans en duel

- de studiedag is inmiddels volgeboekt - 

Beleef de kracht van de preek in het Catharijneconvent in Utrecht

Je bent overtuigd van de waarheid en de kracht van het evangelie en wilt dat delen in je preek, maar hoe? Soms hoor je mensen zeggen dat de preek korter en praktischer moet. Vaak voel je dat in onze cultuur minder mensen op zoek lijken naar God. En toch denk je: uiteindelijk zoeken mensen woorden die dansen, die een duel met je aangaan, die jou serieus nemen. Kunnen we zo preken dat de woorden een levendige kracht verspreiden?

Kerkelijk werkers, pioniers, predikanten en studenten nodigen we uit om op 2 februari a.s. samen de kracht, schoonheid én complexiteit van preken voor tijdgenoten te ervaren.

Dialoog, dans en duel

Aanleiding voor de dag is het nieuwe boek ‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’ dat inmiddels binnengekomen is in de christelijke non-fictie boeken top 10. In dit boek beschrijft Kees van Ekris hoe je de boodschap van de Bijbel kunt vertalen naar de concrete werkelijkheid van mensen in deze tijd. Op 2 februari geven we dit een gezicht in het Catharijneconvent in Utrecht.

Elke week of maand ploeter of geniet je dan juist van het schrijven van je preek. Op deze dag komen we bij elkaar, laten we ons verrassen door inspirerende flarden uit literatuur, poezie en prediking, en zoeken we met elkaar het gesprek. Momenten van reflectie, gesprek en verwerking geven je zeker nieuwe tools in handen om tijdgenoten aan te spreken, te inspireren en tegen te spreken met het evangelie.

Aan het eind van de dag heb je nieuwe zin om te preken, besef je de urgentie van preken en neem je concrete suggesties en leerpunten mee.

Ik laat me verrassen door deze studiedag en meld mij hier aan!

“Schitterend. Wat een knap geschreven, urgent boek! Dialoog, dans en duel helpt om tijdgenoten te bereiken, zowel de kerkelijke en gelovige als de ongelovige tijdgenoot. Een ‘homiletische theologie’ die elke prediker op zich in moet laten werken.” William den Boer, wijkcoördinator ‘De Wegwijzer’ Almere

Bestel het boek hier 

Deze studiedag is georganiseerd in samenwerking met:

  • Theologische Universiteit Kampen | Utrecht
  • Christelijke Hogeschool Ede

Prijzen

  • € 67,50 standaard tarief (incl. lunch, koffie/thee)
  • € 25,00 studententarief (incl. lunch, koffie/thee)

Ik laat me verrassen en meld mij hier aan!

Aan het eind van de dag:

  • Heb je nieuwe zin om te preken.
  • Besef je de urgentie van preken.
  • Neem je concrete suggesties en leerpunten mee.

Schrijf je in voor Company of Preachers