Zoek

Tweedaagse training 'Preken over heil'

Dit is de eerste tweedaagse training die we gaan geven vanuit de methode uit het boek Dialoog, dans en duel.

Wil je een keer oefenen met de methode van dit boek? Wil je samen met collega’s twee dagen aan een preek werken, en de kracht van het gezamenlijk studeren weer proeven?

Op 10 en 11 november organiseren we een tweedaagse preektraining.

De tekst die we samen behandelen is Habakuk 3.

Een tekst uit de kleine profeten. Het gaat over de chaos van de geschiedenis en de onbegrijpelijkheid van God en tegelijkertijd zien we hier een profeet de vreugde terugvinden over het heil. ‘Al zou eten en drinken me ontbreken, dan nog zou ik me verheugen in de God van mijn heil’. Wat is het geheim van deze profeet, die een existentiële curve maakt: van indringende klachten en slecht zicht op God naar een bepaalde vreugde? En kunnen we dat ontsluiten voor mensen van vandaag die ook regelmatig aanbotsen tegen het onnavolgbare, van de geschiedenis, van God, van zichzelf?

We trekken samen op, we studeren, wandelen en oefenen, en stimuleren elkaar. De gemeente, en wijzelf, heeft het nodig: prediking die houvast geeft in turbulente tijden.

Cursusleiders zijn Paul Visser en Kees van Ekris.

De preektraining wordt gehouden in het Brandpunt in Doorn (inclusief overnachting en maaltijden).

Aan het einde van de cursus staat een preek in de grondverf en daar kun je die zondag over preken. Een mooie manier om je preekvoorbereiding te verfrissen en gezamenlijk te theologiseren.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Schrijf je in voor Company of Preachers