Zoek

Predikanten netwerkochtend

Op de één of andere manier zit er nog veel corona-pijn en -vermoeidheid bij predikanten. En ook in gemeentes. Een soort uitgeblustheid, een enorme behoefte aan ontspanning en ‘refreshing’. Ook nog wel allerlei ‘second thoughts’: wat is er eigenlijk allemaal gebeurd de afgelopen jaren, wat heeft het gekost, qua flexibiliteit, qua teleurstelling? Het is nog een paar weken naar de zomer, en velen tellen af.

Juist als je dit herkent, nodigen wij je uit: kom uit je dorp of stad, neem even afstand en deel verhalen. Ga even weg uit de plek die veel van je vraagt, en voel de herkenning bij collega’s en laat je even meenemen door goede gedachten. Op 6 juli organiseert de IZB een predikantendag met dit doel.

Gewoon een morgen in de zomer, koffie en een goede lunch, collega’s om weer te zien en om je zinnen te verzetten. Inhoudelijk vragen we twee collega’s om te reflecteren over de rol van vriendschap in het predikantenbestaan. Wannneer had je het nodig, hoe organiseer je het, wat geeft het je, wanneer heb je het gemist? Zwaar onderschat aspect van predikantschap: de spirituele, geestelijk-vormende rol van vriendschappen, in goede dagen en in dorre periodes.  

We hebben op deze morgen ook dr. Tjerk de Reus, neerlandicus, journalist, literatuurcriticus, uitgenodigd. Hij geeft een aantal goede literatuurtips, over boeken die je goed doen en die je mee kunt nemen op je zomervakantie. Misschien ook wel literatuur waar vriendschap een rol in speelt?

Collega Kees van den Berg uit Gouda, hij maakte een tijd deel uit van de Areopagus-visiegroep, zal hetzelfde doen, maar dan op het terrein van muziek. Een paar mooie observaties over de troost en de inspiratie van oude en nieuwe muziek. Hopelijk wordt je er vrolijk van en brengt het je op goede gedachten.

Met plezier bieden we je deze morgen aan: 6 juli in Het Kruispunt (Vathorst/Amersfoort). Meld je aan, dan weten we hoeveel lunches we moeten bestellen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ochtend.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Er zijn geen kosten verbonden aan deze ochtend. Wel graag aanmelden vooraf.

Schrijf je in voor Company of Preachers