Zoek

Studiekring Rouw en hoop in de kerk

Lijden aan de kerk is een delicaat thema. Het gebeurt meestal onder de radar. Teleurstelling over mensen die afhaken, leuren met vacatures, vervlakking die je soms aangrijpt.

Het klinkt al snel negatief, en dus verzwijgen we het maar. We leven in een tijd waarin windowdressing populair is. Mooie, goede verhalen vertellen, dat vooral. En het rafelige verzwijgen. Maar dat is geen vruchtbare houding. Er moet een manier te vinden zijn waarin je eerlijk onder ogen ziet in welke tijd we leven, wat dat aan de gemeente doet en aan jou als predikant. Profeten praatten zelden over de pijn heen. De vernieuwing van het geloofsleven gebeurde juist vanuit een pijnlijk realisme.  

In het najaar gaan we, onder leiding van Wim Dekker en Teun de Ridder het boek ‘De toekomst van de kerk’ van dr. Aarnoud van der Deijl lezen, ‘een essay vol rouw en hoop’. In aanvulling daarop lezen we ‘Wachten op God’ van Andrew Root en Blair Bertrand. We denken theologisch, cultureel en ambtelijk-persoonlijk na over de kerk die wij dienen, en hoe wij haar vruchtbaar dienen. De leestafels beloven een mix te worden van realisme, pijn en vitaliteit.

De studiekringen zijn gepland op 9 oktober, 13 november, 11 december 2024. Telkens van 13.00-16.00 uur. Locatie; De Kandelaar in Nijkerk.

Bij voldoende deelnemers, kunnen we eventueel ook naar een 2e locatie uitwijken. Is Nijkerk als locatie een bezwaar, meld je dan per mail op areopagus@izb.nl.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname Studiekring Toekomst van de kerk € 97,50
Deelname student € 48,75

Schrijf je in voor Company of Preachers