Zoek

#daaromzijnwekerk

Waarom zou je naar de kerk gaan? Een oude vraag, die misschien vandaag de dag wel weer heel actueel is. Vanuit die vraag hebben de GZB, HGJB en IZB een gezamenlijke campagne opgericht, om met zoveel mogelijk lokale kerken in Nederland opnieuw te ontdekken wat de kern van gemeente-zijn is.

daaromzijnwekerk_logo_PNGVia de campagne willen de drie bonden inspiratie delen die aanmoedigt om het over de kern van kerk-zijn te hebben. Zowel jong als oud wordt aangesproken en uitgedaagd om te ontdekken hoe we als kerk het Evangelie kunnen delen. Via sociale media en een divers aanbod aan video- en gespreksmateriaal nodigen we gemeenten in Nederland uit om mee te doen. Niet omdat we het zoveelste project willen starten, maar omdat we geloven dat het er nu op aankomt! 

Inmiddels is de campagne ruim een jaar actief, en is er allerlei materiaal ontwikkeld om het gesprek over de kerk te kunnen voeren, in je gezin, in de kerk of op je gesprekskring. Ook is er een inspiratiebijeenkomst georganiseerd met verschillende sprekers. Wil je hun gedachten terugkijken, of gebruik maken van het materiaal? Neem dan een kijkje op de website van #daaromzijnwekerk.

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief