Zoek

Present

God liefhebben boven alles, en je naaste als jezelf. Het zijn bekende woorden van Jezus. Liefde zet je in beweging voor anderen, zeker als iemand je hulp nodig heeft. In de kerk heet dat ‘diaconie’.

In de ontwikkeling van deze training heeft IZB-Toerusting de handen inéén geslagen met Stichting Present. Deze stichting zet zich landelijk in om groepen te verbinden met mensen die een concrete hulpvraag hebben. Deze training kun je doen in jouw gemeente. Met het materiaal ga je niet alleen in gesprek, maar ook echt aan de slag met één van de hulpvragen die Stichting Present in jouw regio in beeld heeft. Op die manier kun je al doende leren en kom je letterlijk in beweging. In de hoop dat je die beweging, na de training, zelfstandig of samen met anderen uit je groep of gemeente voortzet. 

Je kunt het boekje bestellen voor jouw kring, groep of team. Maar je kunt er ook als gemeente mee aan de slag. Dan nodig je ook een trainer van de IZB uit. Deze zal in gesprek gaan met de voorganger, kerkenraad of diaconie en de gemeente helpen om er een goede ervaring van te maken die blijvend van betekenis kan zijn. Vul hieronder het passende formulier in om te bestellen of meer informatie op te vragen.

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief