Begin 2019 start in de hervormde gemeente Krimpen a/d Lek het Focustraject. Op verschillende plekken in de gemeente werd in de afgelopen weken kennisgemaakt met Focus. Onder andere door introductieavonden op verschillende kringen en een Focus-proeverij na een themadienst.

De kring “Real Life” schrijft over hun eerste kennismaking: “Wij zijn een kring die ongeveer 5 jaar bestaat, voor leden van + 20 tot 40 jaar. We komen om de andere week bij elkaar bij één van de leden thuis.  Begin november waren Martijn van den Boogaart en de predikant aanwezig op een kringavond om in te leiden. Martijn liet een filmpje zien en hield een korte presentatie over de inhoud van Focus. Ds. Bakelaar gaf weer wat het doel was van het aangaan van het focus traject: verdieping van ons geloof, meer samenhang in de gemeente en concrete handvatten voor christen zijn in de dagelijkse praktijk. Er konden vragen worden gesteld en we maakten een begin met het eerste gesprek uit het werkboek van Blok 0. De diverse onderdelen kwamen aan bod en daarbij ook de verschillende soorten vraagstellingen. Vragen om zelf over na te denken, vragen om in groepsverband te bespreken en vragen om in tweetallen te bespreken. Deze avond en het gebruik van het ‘proef’ werkboek gaven een goed beeld van de opbouw van de komende studies. Na deze avond zijn wij als groep enthousiast over het gaan volgen van het focustraject.”

Na de dienst van 9 december werd een Focus-proeverij georganiseerd. De 80 aanwezige gemeenteleden maakten kennis met verschillende werkvormen van Focus: verhalen delen, bijbelstudie, in beweging komen. Bij dat laatste werden ze uitgenodigd om aan te geven op welke manier zij zouden willen deelnemen aan Focus. Naast deelname aan bestaande of nieuwe kringen, konden ze ook hun belangstelling aangeven voor meer creatieve werkvormen als een “pop-up Bijbelkring”, een “Focus-wandelingen” of “wielrennen-met-een-Focus-gesprek”. De kerkenraad nam hierbij het voortouw: alle 16 kerkenraadsleden hebben zich opgegeven om ergens aan deel te gaan nemen of iets te helpen organiseren.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief