Zoek

Een Dabardag op de camping

Het Dabarwerk is op elke camping anders, maar als je een gemiddelde Dabardag zou omschrijven, dan zou het er zo uit kunnen zien:

7.30 uur: GoedemorgenIMG_7816
De wekker gaat… Of je wordt vrolijk gewekt door een teamlid. Tijd om op te staan! Was het gisteren laat geworden? Ai, dan heb je het nu even zwaar. Misschien helpt een snelle douche.

8.00 uur: Ontbijt
Samen met het team begin je de dag. Terwijl je ontbijt wordt de dag doorgesproken, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt.

8.45 uur: Stille tijd
In alle rust de dag met God beginnen. Een onmisbaar moment in de drukte van Dabar!

2021_Boshut_bruiloft te kana.jpg9.15 uur: Aan de slag!
De taken worden verdeeld: afwassen, materialen voor de kinderclub klaar zetten of nog de laatste voorbereidingen voor de tienerclub. Iedereen is lekker bezig.

10.00 uur: Kinderclub
‘Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen…’ Uit de tenten en caravans komen de kinderen naar de Dabartent. Of ga jij de camping over in een verkleedpak? Samen wordt er gezongen en een bijbelverhaal verteld of gespeeld. Daarna is het tijd voor het maken van een leuke knutsel of wordt er een spel gespeeld.

Dabar 2021 - Ermelo-111.00 uur: Tieners
Een uur speciaal voor tieners. Rock Solid met gekke spellen, een potje voetbal of tafeltennis en in gesprek met tieners over allerlei onderwerpen. Investeren in relaties met tieners en soms zomaar onverwachts een tof gesprek over geloof.

12.30 uur: Etenstijd
Bij mooi weer lekker buiten eten. En als het wat minder is: dan maar in de tent of caravan. Even ontspannen met je team.

13.30 uur: Teambijbelstudie
Samen met je team neem je de tijd om te zingen, uit de bijbel te lezen en daar over door te praten. Een moment om samen geestelijk ‘op te laden’, zodat je later weer kunt uitdelen naar campinggasten. Mooi om dit teammoment af te sluiten met gezamenlijk gebed, waar je o.a. bidt voor elkaar, het Dabarwerk en de campinggasten.

IMG_656115.00 uur: Middagactiviteit
Wat staat er op het programma? Vossenjacht, vlotten bouwen, graffiti-spuiten, het selfiespel, levend kwartet, themamiddag? Een recreatieactiviteit voor  kinderen en tieners, maar ook een activiteit voor kinderen met hun ouders is leuk om te organiseren. Je hebt een hoop lol met elkaar en je leert de campinggasten zo steeds beter kennen en zij jou. 

16.30 uur: Tijd over
Even relaxen en kletsen met de kinderen of tieners die meegedaan hebben met de middagactiviteit. Of een rondje over de camping lopen, de tijd nemen om een praatje te maken met iemand die je toevallig tegen komt, een potje voetballen met de tieners op het sportveld…

17.30 uur: Eet smakelijk!
De corveeploeg heeft zijn best gedaan om een warme maaltijd te koken. Of als je geluk hebt: het eten wordt door een gemeentelid of iemand van de plaatselijke commissie gekookt. Kun je zomaar aanschuiven aan tafel.

18.30 uur: PoppenkastIMG_6418
Het feest voor de allerkleinsten van de camping: de poppenkast! Eerst de camping over zodat iedereen weet dat de poppenkast weer begint. En na afloop nog een paar korte spelletjes met de kinderen. Wat dacht je van stoelendans? Altijd leuk!

20.00 uur: Avondactiviteit
Wat staat er op het programma? Een volleybaltoernooi, een crea-bea avond, colourrun, levend stratego, Wie is de mol?, broodjes bakken bij het kampbuur? Geen enkele avond is hetzelfde!

eerste twee dagen _DSC4751.jpg22.00 uur: Avondsluiting
Als team en campinggasten samen komen om de dag met elkaar af te sluiten. Samen zingen, iets van je geloof delen en bidden. Daarna nog wat drinken en ontmoeting met tieners en jongeren.

23.00 uur: Evaluatie
Als team samen de dag evalueren: wat ging er goed en wat iets minder? Hoe gaan we het morgen doen? Vooral ook een moment om elkaar écht te spreken en te ontmoeten.

??? Slaap lekker!
Een goede nachtrust heb je wel verdiend na deze mooie en intensieve dag. Welterusten.

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief