Zoek

Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel

“U zult Mijn getuigen zijn”. Het is ons verlangen om deze opdracht én belofte naar het hart van de gemeente te brengen. Ons gebed is dat we als gemeente en gemeenteleden midden in de samenleving staan en daar te laten zien hoe groot Gods liefde is.

In onze gemeente zien we – net als in veel andere gemeenten – dat er een relatief klein deel van de gemeenteleden betrokken is bij het evangelisatiewerk. We zien dat er –  ook bij onszelf – schroom  is om met anderen in gesprek te gaan over het geloof in Christus.

Toch is dat wel onze roeping. Daarom zijn we een aantal jaar geleden gestart met een bezinning op het missionair-zijn. Deze bezinning doen we in het besef dat evangeliseren geen foefje is – waarbij we anderen met de juiste woorden en vormen kunnen bereiken en binnenhalen. Dat mensen tot geloof komen is het werk van God zelf. Daarom willen we in onze bezinning ook bij Hem beginnen.

Uiteindelijk gaat het erom dat we het oog gericht houden op Jezus. Dat maakt als het goed is ook liefde voor God los: met hulp van Zijn Heilige Geest gaan we steeds meer op Jezus lijken. De betrokkenheid op elkaar als gemeenteleden én op mensen buiten de kerk is daar onlosmakelijk mee verbonden. Niet omdat het moet, maar omdat we niet anders kunnen en willen.

In onze gemeente gebruiken we regelmatig 3 B’s om duidelijk te maken waar het ons op gaat: het begint bij God en onze persoonlijke relatie met Hem (Boven). Vanuit die Liefde willen we een (h)echte gemeenschap zijn (Binnen). Zo mogen we als gemeente én gemeenteleden getuigen van Gods Liefde naar onze medemens (Buiten).

Details

Sander Graafland / Jan Willem Schuurman
W: hervormdnieuwerkerk.nl
E: focus@hervormdnieuwerkerk.nl

Startdatum

1 januari 2020

Schrijf je in voor de Focus nieuwsbrief