Zoek

Camping (detail)

De Ontmoeting

Hou jij van andere culturen en ben je nieuwsgierig naar de Turkse cultuur? Wil je het evangelie op een creatieve en sportieve manier delen met mensen die niet op vakantie kunnen? Lees dan meer over deze prachtige Dabarplek in een stadswijk in Almelo.

De pioniersplek Yaşam Sözu (Woord van Leven) in Almelo richt zich op Turkstaligen in Twente. Het is een samenwerking van Protestantse wijkgemeente ‘De Ontmoeting’, Baptistengemeente Ichtus in Wierden en Evangelie & Moslims. Via de pioniersplek wordt contact gezocht met mensen in de wijk om het evangelie van Jezus Christus uit te dragen in woord en daad. Van daaruit is de idee ontstaan om sport- en speldagen te organiseren. In de zomer van 2021 is dit gestart. Vanaf 2022 worden deze sport- en speldagen georganiseerd door een team van IZB-Dabar. Bekijk het filmpje om een impressie te krijgen van de fantastische week die georganiseerd is voor de wijkbewoners. 

Doel is om kinderen, die meestal zelf niet op vakantie gaan, een fijne week te bezorgen, ze iets van het evangelie mee te geven, én contacten te leggen met (groot)ouders. De doelgroep bestaat uit kinderen met verschillende etnische achtergronden, maar voornamelijk vanuit de Turkse cultuur.

Een sport- en spelweek bestaat globaal uit dagelijks sport- en spelactiviteiten, een bijbelverhaal en een verwerking voor kinderen van 6-12 jaar. Een activiteit waar (groot)ouders bij betrokken worden (vorig jaar een barbecue) zou mooi zijn! Je hebt veel vrijheid bij de invulling van het programma.

De locatie voor jullie verblijf en voor de activiteiten is het kerkgebouw van ‘De Ontmoeting’ in Almelo. Het is een voormalig gymnastieklokaal met een ruim plein. Achter de kerk ligt een sportveld waar je als team gebruik van kunt maken.

De plaatselijke commissie geeft je ondersteuning. Gemeenteleden en leden van het pioniersteam verlenen hand- en spandiensten, zorgen zo nodig voor heerlijke maaltijden en geven een vervolg aan de contacten die tijdens deze week gelegd worden. 

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op!

In dit filmpje kun je zien, hoe jij een verschil kunt maken voor kinderen, tieners en volwassenen die niet op de vakantie gaan. 

Periode 1

19-08-2024 tot 23-08-2024
6 plaatsen beschikbaar

Contactpersoon

Rob Smit
W: http://www.deontmoetingalmelo.nl
E: dabaralmelo@gmail.com
T: 06-40780898

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief