Zoek

Camping (detail)

De Bron

Bij de Bron in Crooswijk heb je de unieke kans om je helemaal onder te dompelen in de grote stad.
Crooswijk is één van de oude stadswijken van Rotterdam. Het is een extreem gevarieerde wijk. Arm, rijk, Nederlands, Surinaams, Antilliaans, Turks, Marokkaans en Afrikaans: in Crooswijk is iedereen te vinden.

De Bron is het gezelligste christelijke inloophuis in Crooswijk. Elke zaterdag hebben we een kinderclub met ongeveer 25 kinderen. Daarnaast willen we vanuit de Bron voor de Dabar zomerweek nog meer kinderen uit de wijk aantrekken. De kinderen houden van dansen, sporten, knutselen en toneelspelen.

Op zondag is er in de Bron een enthousiaste samenkomst met wijkbewoners waarbij het dak eraf vliegt. Dat móet je meegemaakt hebben! We hebben een vraagbaak voor hulp met financiën en formulieren, een naaicafé, bijbelstudie, computerles, huiswerkbegeleiding, creatieve ochtenden, en een Innercity project voor dak- en thuislozen.
In de Dabar zomerweek kun je ook voor jongeren, families en volwassenen activiteiten opzetten. Dit jaar doet de Bron voor het tweede jaar mee met Dabar. Als team heb je ook de vrijheid om een eigen programma te maken voor de doelgroep waar je het meest enthousiast over wordt.

 De Bron heeft als missie om een geloofsgemeenschap op te bouwen in Crooswijk. Met de Dabar zomerweek wil de Bron het netwerk in de wijk vergroten. Familie activiteiten, bijvoorbeeld maaltijden, dragen bij aan een hechte gemeenschap. En de zomerweek is ook een geweldig uitje voor kinderen en jongeren die niet of weinig op vakantie kunnen.

In de Bron heb je de beschikking over een beamer en geluidsinstallatie. We hebben een kelder vol met knutselmateriaal, en een poppenkast. Achter de Bron is een geschikt veldje voor buitenspelen, en vlakbij is ook een voetbal court en speeltuin.

Je slaapt in de Opstandingskerk, op 10 minuten fietsen van de Bron. De Opstandingskerk is het gebouw van de Samaritaan, de kerk die de Bron heeft opgericht. 

Check ook https://www.facebook.com/wijkgebouwdebron.

Periode 1

17-08-2024 tot 23-08-2024
6 plaatsen beschikbaar

Contactpersoon

Teunis Rebel
W: http://www.wijkgebouwdebron.nl
E: teunisrebel@gmail.com
T: 0640390994

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief