Zoek

IZB-Areopagus start training Undefended Preaching voor predikanten

IZB-Areopagus start training Undefended Preaching voor predikanten

Elke week met aandacht, liefde en ontvankelijkheid preken: dat is niet eenvoudig. In september 2024 start IZB-Areopagus daarom de training Undefended Preaching voor predikanten, onder leiding van dr. Paul Visser.

16 april 2024

Zicht bieden op wie jij zelf bent als voorganger, waardoor je roeping verder tot bloei komt. Dat is een van de doelen van de training ‘Undefended Preaching’, die dit jaar voor de vierde keer gehouden wordt in diverse regio’s. In tien bijeenkomsten verkent theoloog-trainer Paul Visser met de deelnemers verschillende aspecten van het ambt van predikant. Het gaat om zaken als ontvankelijk Bijbellezen, inzicht in de psyche van de hoorder, voordrachtsoefeningen en het vruchtbaar inzetten van elementen van jouw persoonlijkheid in de manier waarop je preekt en leidinggeeft aan je gemeente.

Reacties van deelnemers

Ds. Janneke Burger-Niemeijer, NGK Enschede: “Verkondiging is een samenspel van jezelf, God en de gemeente voor wie je preekt. Wat is mijn plek en die van mijn gemeenteleden? De training helpt mij om over zulke vragen na te denken.”

Ds. William de Hek, CGK ’s Gravendeel: “Het gedachtegoed van Undefended Leadership geeft inzicht in dingen die je onbewust doet, die in je karakterstructuur zitten. Ik heb geleerd om meer te aanvaarden dat de dingen soms gaan zoals ze gaan. Dat is iets moois wat de training mij heeft geboden.”

Ds. Desiree Prins-Van den Bosch, Protestantse Kerk Ermelo: “Het predikantschap is best een solistische job. Daarom is het sowieso de moeite waard om met collega’s ervaringen uit te wisselen. Deze training gaat het hele seizoen door en dat is extra waardevol voor predikanten die in hun eerste of tweede gemeente staan.”

Meer informatie is te vinden op de pagina Undefended Preaching - IZB. De nieuwe cursusdata en plaatsen staatn in de agenda Cursussen en studiedagen