Zoek

John van Eck - Dobberen op de genade

John van Eck - Dobberen op de genade

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag verzorgden enkele vrienden van dr. John van Eck, classicus/theoloog, emeritus legerpredikant, de uitgave ‘Dobberen op de genade; de vreugde van de verkiezing’. Het is een bundeling van artikelen, preken en columns over de uitverkiezing, uitgegeven door Brevier in Kampen. Het boek is gepresenteerd tijdens het minisymposium onder leiding van ds. Henk Westerhout, in de Grote Kerk in Lexmond, op 24 november 2022.

29 november 2022

20221124 John van EckBijdragen leverden dr. Paul Visser, dr. Wim Dekker, Koos van Noppen, dr. Maarten den Dulk, ds. Teun de Ridder en ds. John Jongkind. Hun teksten zijn hier terug te lezen en via deze link terug te zien.

Van Eck heeft in de afgelopen jaren diverse malen gewaardeerde bijdragen geleverd aan het digitale magazine van Areopagus, Company of Preachers. Lees hier enkele van de gepubliceerde preken.

20221124 kerk LexmondIn de bibliografie, achterin het boek ‘Dobberen op de genade’, worden ook enkele ongepubliceerde teksten genoemd. Die zijn te downloaden:

Dingen die gebeuren. Over geestelijke verzorging en overheidsmanagement, in 2003 rondgestuurd aan collega geestelijk verzorgers.

In de macht van de machten, referaat 2019 gehouden voor de Mennorode-conferentie.

In 2017 is John geïnterviewd door Paul Visser en Koos van Noppen. Lees het interview hier