Zoek

‘Mag ik u voorgaan in gebed?’

‘Mag ik u voorgaan in gebed?’

Tijdens de coronacrisis waren alleen online uitzendingen mogelijk en dat gaf Hendrik Mosterd (predikant Adventkerk, Amersfoort) een ‘extra gevoel van urgentie’ bij de voorbereiding van de preek en de liturgie – en dan vooral ook de gebeden.

22 juli 2021

Hij liet zich daarbij inspireren door werk van Walter Brueggemann. ‘Bij het bidden van deze gebeden had ik sterk het gevoel dat er verstilling en concentratie gebeurde. Meer dan bij andere gebeden had ik het gevoel dat wij inderdaad samen voor het aangezicht van God kwamen te staan.’
Op verzoek van IZB-Areopagus schreef Hendrik Mosterd er een bijdrage over voor de nieuwsbrief Company of Preachers: Naderen tot God. Een waardevol pleidooi voor meer focus in de gebeden van de liturgie, dat helpt om je te concentreren en om meegenomen te worden. Als toegift hierbij ook nog twee gebeden die Hendrik in de diensten uitsprak.

Gerelateerde berichten