Zoek

Toer voor het goede doel: Elke stop een inspiratieplek

Toer voor het goede doel: Elke stop een inspiratieplek

‘Les 1 voor de organisatoren van fietssponsortochten: Kijk niet op buienradar’, grinnikt Jan Waanders, in een terugblik op de Toer voor het Goede Doel, zaterdag 5 juni. ‘De hele week mochten we verwachten dat Groningen droge voeten zou houden. Zaterdagmorgen: plensbuien, de straat stond blank.’ Toch viel de tocht niet in het water.

7 juni 2021

‘We hielden ons hart vast en stelden de start een uurtje uit. Uiteindelijk hebben we zodoende nauwelijks in de regen gefietst’, vertellen evangelist Jan Waanders en ds. Jan Holtslag, organisatoren. Al vóór de eerste stop – Pieterburen - konden de jasjes uit.
De Toer voor het Goede Doel onderscheidt zich van alle andere fietssponsortochten doordat de deelnemers onderweg stoppen bij locaties – kerken of missionaire pioniersplekken – waar ze bijgepraat worden over ontwikkelingen. Elke pleisterplaats is een inspiratieplek, om zo te zeggen. In Oostwold gingen ze aan bij de kerkelijke gemeente die Dabarwerk ondersteunt op de camping in Termunterzijl. Ondertussen deden de deelnemers op de dikke banden Stedum en Westeremden aan. In Stedum werd de kerk bezichtigd en in Westeremden het werk van de kunstschilder Henk Helmantel.

Voor de wielrenners was de rit terug naar Groningen een peulenschil. Want met nog 45 kilometer voor de boeg was er nog een stop in Siddeburen. Daar werd bewonderend gekeken naar de kerk in restauratie en met veel interesse geluisterd naar de verhalen over de start van een pioniersplek. ‘De medewerkers op de locaties waren zeer te spreken over de aandacht van de deelnemers van de sponsortocht voor het missionaire werk. Dat is het sterke van deze opzet: onze gedeelde betrokkenheid bij de voortgang van het evangelie.’

De dag werd afgesloten met veel poffertjes, een overheerlijke lasagne en met een blik op de sponsormeter. Een meter die verder blijkt op te lopen en nu staat op € 15.985,00. Voor het goede doel, uiteraard. Alle reden tot dankbaarheid en vol vertrouwen naar 2022. Waar de route dan heenvoert, is nog niet bekend.

IMG_20210605_173443

IMG_20210605_100351

IMG_3330

IMG_3328

1

2

5

IMG_20210605_165655

IMG_20210605_152316