Zoek

Nieuwe podcast IZB/EO: ‘Dit is de Bijbel’

Nieuwe podcast IZB/EO: ‘Dit is de Bijbel’

‘Dit is de Bijbel’ is de naam van een nieuwe podcastserie de EO en de IZB, die ook samen ‘Eerst dit’ maken. In de serie van dertig afleveringen van een half uur gaat presentator David Boogerd met theologen in gesprek over ‘het fascinerende boek’, de Bijbel.

9 april 2021

De podcast zet de Bijbel vol in de schijnwerpers: de mooie, de tegendraadse en onbegrijpelijke kanten van de teksten. Is het boek niet gewelddadig, vrouwonvriendelijk? Staat het niet haaks op wetenschappelijke inzichten? Wat geeft het boek eigenlijk gezag? Vragen staat vrij, is het motto in de gesprekken onder leiding van David Boogerd, bekend van ‘De Ongelooflijke Podcast’. Hij hoopt in zijn interviews tot verrassende en verrijkende inzichten te komen, zegt hij in gesprek met het ND: ‘Mijn gesprekspartners houden van de Bijbel, maar wel op een eerlijke manier. De rauwheid van het boek blijft recht overeind staan. We strooien geen poedersuiker over de Bijbel.’ Tegelijk vraagt hij zijn gasten ook naar wat zij pareltjes vinden in de Bijbel, hun mooiste teksten. ‘Je vindt beide in de Bijbel en dat maakt het een fascinerend boek - prikkelend en interessant. Ik hoop dat deze podcast luisteraars inspireert om zelf de Bijbel te pakken.’

dit-is-de-bijbel.300.3c9c22f27e846a5154da449f47d1e86f.jpgIn de eerste tien afleveringen gaat David Boogerd in gesprek met hoogleraar Arnold Huijgen (Apeldoorn), missioloog Stefan Paas (Amsterdam/Kampen), en predikant Almatine Leene (Hattem, de huidige Theoloog des Vaderlands).

De EO en de IZB werken sinds december 2018 samen in ‘Eerst dit’. Sinds de lancering van deze dagelijkse bijbelpodcast zijn verscheidene nieuwe gezamenlijke initiatieven ontplooid: ‘Eerst dit 4 kids’, de interviewserie ‘Dit dus’ en nu ‘Dit is de Bijbel’.