Zoek

Taartestafette brengt mensen bij elkaar

Taartestafette brengt mensen bij elkaar

Herfst. Winter. Coronatijd. Donkere dagen. Om het onderlinge contact te bevorderen - binnen de grenzen van anderhalve meter – zijn leden van de multiculturele geloofsgemeenschap Cross Culture in Nieuwegein een taartestafette gestart. Een daverend succes.

24 november 2020

Het werkt simpel, vertelt voorganger Theo Vreugdenhil.
‘Het begint met een grote verrassing. Er staat iemand bij je op de stoep met een zelfgebakken taart.
‘Surprise!’
‘Kom binnen…’
Koffie met taart. Bijpraten. Gezellig.
Er blijkt ook een pot met briefjes bij de estafette te horen. Je neemt een briefje met een naam en adres uit de pot. Voor die persoon bak jij een taart. Je brengt ‘m zelf langs en zo begint het verhaaltje weer van voor af aan.
‘Surprise!’
De actie bij Cross Culture begon met een goedgevulde pot met meer dan 25 briefjes. Theo: ‘Als iemand tussentijds alsnog mee wil doen, dan hoef je maar een appje naar de coördinator te sturen, met jouw naam en adres en je belandt ook in de pot. Allerlei mensen uit het netwerk van Cross Culture doen mee – gemeenteleden, vrijwilligers, belangstellenden, buurtgenoten…. Via social media is te volgen hoeveel onderlinge ontmoetingen het initiatief teweegbrengt. Ook onverwachte, want door het lootjessysteem kom je in gesprek met mensen die je nog niet of niet zo goed kent. De pot is nog lang niet leeg, we kunnen dit wel het hele jaar doen. Er zijn plannen om een receptenboek uit te brengen.

Gerelateerde berichten