Zoek

Twenties-four-seven: je geloof dagelijks delen

Training in Lokaal missionair leven voor twintigers.

Wat is mijn roeping? Wat vraagt God van mij in mijn zoektocht naar de juiste studie, baan en woning? Ik wil op mezelf gaan wonen, waar ga ik naar op zoek? Is het genoeg als mijn nieuwe collega's aan me zien dat ik bij Jezus hoor, of moet ik dat ook echt bespreken? Wat zeg ik dan? En wat doe ik eigenlijk in de kerk? Ik geloof wel, maar zou ik daar niet meer van moeten laten merken? Als dit vragen zijn die jou kunnen bezighouden, dan is de training ‘Twenties-four-seven’ voor jou gemaakt.

De training bestaat uit vier ontmoetingen rondom discipelschap, missie en roeping voor gelovige twintigers. Samen met leeftijdsgenoten ga je in gesprek over de betekenis van je geloof, en de manier waarop je dat geloof kan uiten in je dagelijks leven. Aan de hand van interactieve bijbelstudies en challenges ga je aan de slag met de vraag naar je roeping, de betekenis van het evangelie en je rol in de kerk. In de ontmoeting ontstaat ruimte om eerlijke vragen te stellen, naar God te luisteren én actief te oefenen met allerlei praktische gevolgen van christen-zijn. Als groep ga je op zoek naar een manier waarop jij, met jouw agenda en in jouw omstandigheden, je leerling-zijn van Jezus concreet kunt maken. Je krijgt handvatten om een missionaire levensstijl te ontwikkelen en ontmoet anderen die hetzelfde verlangen hebben.  

De training wordt geleid door Agnes van Haaften en Nienke de Ronde. Zij werken bij de IZB en brengen een mix van ervaring op het gebied van geloofsontwikkeling bij jongeren, evangelisatie, missionaire praktijkverhalen en de training van kerken en kerkleiders. Het is hun verlangen dat twintigers in geloof, hoop en liefde hun plek innemen in de maatschappij en in de kerk, en zich daarbij laten leiden door het evangelie van Jezus Christus. 

Het gaat om vier maandagavonden:

  • 8 november 2021– Wat is mijn roeping en welke keuzes maak ik?
  • 22 november 2021 – Het evangelie delen; hoe doe ik dat en waarom?
  • 10 januari 2022 – De roeping van de kerk, mijn roeping in de kerk.
  • 24 januari 2022 – Missionaire proeverij

De avonden duren van 18.30u tot ca. 22.00u. Dit is inclusief een maaltijd en een borrel.

Locatie: Prinsekerk, Schepenstraat 69 Rotterdam (6 minuten lopen vanaf Rotterdam CS) Gratis parkeergelegenheid aan de straat na 18:00 uur.

Wil je meer weten? We zien je berichtje tegemoet via dabar@izb.nl ! Er is ruimte voor maximaal 24 deelnemers. Zou je deze training graag met mede-twintigers in je eigen gemeente willen volgen? Ook dan komen we graag met je in contact. Stuur hiervoor een mail naar dabar@izb.nl.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De kosten zijn 50 euro (maaltijd, koffie/thee en borrel). Per avond is dit 12,50 euro.