Team

Dr. Kees van Ekris (Zeist) en dr. Paul Visser (Amsterdam, Noorderkerk) geven leiding aan het cursusprogramma van Areopagus. Ze worden ondersteund door een Visiegroep, de ‘denktank’. Op de foto v.l.n.r. vooraan: ds. Hanneke Ouwerkerk, ds. Paul Visser, Marieke Verkaik (secretariaat). Staand, v.l.n.r.: ds. Kees van Ekris, ds. Rien Teeuw, ds. Richard Saly, Anja van Maanen Msc, ds. Bert Karel Foppen. Op de foto ontbreekt dr. Theo Pleizier.

Kees van Ekris

Dr. Kees van Ekris (1972), predikant te Zeist, is sinds 2016 studieleider van Areopagus, het centrum voor missionaire en contextuele verkondiging.

Kees was na zijn studie theologie in Utrecht vijf jaar docent en zendingspredikant voor de GZB in Indonesië.

In 2007 werd hij verbonden aan de PKN wijkgemeente Pieterskerk in Breukelen en sinds 2012 is hij predikant van de PKN wijkgemeente ‘Bethel’ te Zeist.

Hij specialiseerde zich in de homiletiek en promoveerde in mei 2018 cum laude op een proefschrift over ‘de profetische dimensie van preken’.

Hij is lid van de Raad van Advies voor het Gereformeerd Belijden en maakte deel uit van de klankbordgroep van de visiegroep ‘Kerk 2025’.

Paul Visser

Dr. Paul Visser (1959) is missionair predikant van de pioniersplek 'Huis voor de ziel' (verbonden met de Noorderkerk in Amsterdam). Van 2010-2017 was hij er gemeentepredikant. Daarvóór was hij predikant in Den Haag (1998), Bergambacht (1994), Harderwijk (1989) en Bergambacht (1984).

Hij promoveerde in 1997 in de theologie op de missionaire theologie van Johan H. Bavinck, met als speerpunt de relatie en communicatie tussen religieus besef en christelijk geloof. Vanaf 2004 maakt hij deel uit van een internationaal missiologisch werkgezelschap, dat zich bezint op de betekenis en actualisering van de gereformeerde missiologie in verschillende contexten en culturen.

Samen met Wim Dekker redigeerde hij tweemaal een IZB-bundel met artikelen over missionaire communicatie in een postmoderne samenleving: Uitgedaagd door de tijd; christelijke zending in een post-moderne samenleving (Boekencentrum 2000) en Om de verstaanbaarheid; over de bijbel, geloof en kerk in een postmoderne samenleving (Boekencentrum, 2002).

Deel deze pagina:TwitterTwitterGoogle+E-mail

Schrijf je in voor de Areopagus nieuwsbrief