Cursussen, studiedagen, trainingen

Jaarlijks organiseert Areopagus diverse cursussen en studiedagen. Hieronder worden de eerstvolgende bijeenkomsten vermeld.

Tweedaagse 'Vonkende woorden' - samen jouw Pinksterpreek maken

Paul Visser en Kees van Ekris zullen samen de training begeleiden

Op 21 en 22 mei is er een nieuwe preektraining bij Areopagus, gericht op de Pinksterpreek. In deze training, (van maximaal 12 deelnemers), bereiden we samen een Pinksterpreek voor, en reflecteren we vervolgens over het wordingsproces van de preek. In deze training willen we expliciet gezamenlijk op zoek gaan naar het kerygma van het Pinkster-Evangelie, naar de verkondigende kracht van een perikoop uit Handelingen 2.

Bij Areopagus zijn we ons aan het concentreren op de verschillende momenten in de wording van de preek. Hoe kom je tot stilte en hoe functioneert die stilte zo dat je ontvankelijk kunt worden? Hoe 'hoor' je de tekst opnieuw als voor het eerst, en hoe laat je de kracht ervan op je inwerken? En vooral: hoe kom je in contact met de kracht van God waarvan sprake is in deze tekst? Op welke manier kun jij dat vertalen naar jouw context?

Allereerst gaan we proberen die stappen ter plekke te beleven, en betreden we dus ook samen de heilige ruimte die deze tekst is. Spannend: lukt het ons samen daar toegang toe te krijgen? En dan: hoe werkt dat bij jou uit? Wat hoor jij de Geest zeggen voor jouw gemeente?

Daarna zullen we tijd inruimen om ook te reflecteren op jouw eigenheid in hoe je een preek voorbereid en houdt. Wat blokkeert je soms en waarom? Op welke manier kan deze oefening jou helpen, ook straks wanneer je weer andere preken voorbereidt?

We zien uit naar de training, en je bent welkom mee te doen.

* Data: 21 en 22 mei 2019
* Locatie: Het Brandpunt in Doorn
* Tarief: € 295,-
* Aanmelden via onderstaand formulier

Tweedaagse 'Leren preken'

Cursus voor beginnende predikers

Je bent aan het eind van je studie. Je hebt je theologisch geschoold. Je hebt je homiletisch verdiept en geoefend in enkele vaardigheden. Je verlangt ernaar o.a. al prekend gestalte te geven aan je roeping. Toch blijkt de opgave om wekelijks een preek te leveren, waarin de Schriften zó opengaan dat hoorders erdoor aangesproken worden, nog een hele klus. Ook een goede presentatie gaat niet vanzelf. Om elkaar daarin tegemoet te komen organiseren we deze cursus (op aanvraag), om ons samen in bovengenoemde vaardigheden te oefenen.

* Data: 12 en 13 september 2019
* Locatie: Het Brandpunt in Doorn
* Tarief: € 295,-
* Aanmelden via onderstaand formulier

Aanmeldingsformulier activiteit Areopagus

Annuleringsregeling Areopagus

Graag maken wij u er direct op attent dat voor studiedagen en cursussen van Areopagus onderstaande annuleringsregeling van toepassing is. Ook in overmacht situaties berekenen wij deze kosten door. Wij geven u in overweging hiervoor zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

meer dan 3 maanden tevoren: 0% meer dan 2 maanden tevoren: 15%
meer dan 1 maand tevoren: 35 % meer dan 14 dagen tevoren: 60%
meer dan 7 dagen tevoren: 85% 7 dagen of minder: 100%

Aangepaste regeling permanente educatie per september 2017

De generale synode van de Protestantse Kerk heeft op 17 november ingestemd met een vereenvoudiging van de voortgezette nascholing, onderdeel van de permanente educatie van predikanten en kerkelijk werkers.

Deze wijzigingen zijn op 1 september 2017 ingegaan. Actuele informatie over permanente educatie is te vinden op de website van de Protestantse kerk.

Deel deze pagina:TwitterTwitterGoogle+E-mail

Schrijf je in voor de Areopagus nieuwsbrief