Zoek

Routekaart

In het Focustraject gebruiken we Bijbelstudiemateriaal dat je meeneemt in een beweging. Als gemeente,maar ook op de geloofsweg die je zelf gaat. Alle blokken hebben een centraal thema. In het materiaal worden zij verder uitgewerkt, maar hier schetsen we vast een voorlopige ‘routekaart’ van de inhoud.

We beginnen elk gesprek met het goed luisteren naar wat God tot ons zegt in zijn Woord. We gaan daarover met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal vragen. Daarbij kijken we ook naar wat het betekent voor ons dagelijks leven en wat het ‘buiten’ te zeggen heeft. Wat we leren en bespreken mag ons in beweging brengen en daartoe worden opdrachten/oefeningen aangereikt, soms heel praktisch en diaconaal onder de noemer ‘dienen en delen’.De ervaringen over hoe we ons geloof in ons dagelijks leven, dus ook op maandag tot zaterdag, handen en voeten geven bespreken we bij het onderdeel ‘verhalen delen’.

De Bijbelstudies zijn hierdoor misschien iets anders dan je gewend bent. Daarom beginnen we met blok 0, bedoeld als opwarmer, om kennis te maken met het materiaal en in gesprek te gaan over de kernwaarden die aan de basis van Focus liggen.

Routekaart Focus:

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief