Zoek

Partners

De IZB werkt nauw samen met de landelijke kerk en met diverse andere organisaties op het gebied van zending en missionair werk.

IZB_PartnerLogo_PKN.jpg

We werken veel samen met de landelijke kerk, met name de collega’s in het team Pionieren (v/h Missionair Werk & Kerkgroei).

 

IZB_PartnerLogo_HGJB.jpg

De HGJB, een zusterorganisatie binnen de PKN, richt zich op de (missionaire) toerusting van jongeren in de gemeente.

 

GZB logoDe Gereformeerde Zendingsbond is al jarenlang een bondgenoot in missionair werk. We trekken samen op in de dienst aan kerkelijke gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

 

IZB_PartnerLogo_Project1027.jpgProject 10 27, het diaconale programma van de GZB, ondersteunt gemeenten binnen de PKN om Gods liefde zichtbaar te maken. Jaarlijks collecteert Project 10 27 voor enkele missionair-diaconale projecten van de IZB.

 

IZB_PartnerLogo_Kameel.jpgWebshop Kameel is het digitale verkoopkanaal van Het Boekpunt, de christelijke boekhandel in Putten/Houten,; partner van de IZB, sinds onze digitale boekhandel eind 2013 is gesloten. Met de aankoop van boeken bij de webshop Kameel.nl steunen klanten het missionaire werk van de IZB.

 

IZB_PartnerLogo_EvangelieEnMoslims.jpgDe IZB draagt (mede) bestuursverantwoordelijkheid voor het werk van Evangelie & Moslims, een gerespecteerd expertisecentrum op het terrein van de relatie christendom-islam. Op theologisch/missionair vlak is het een gedegen gesprekspartner en ook op het gebied van catechese levert het centrum waardevol materiaal. Samen begeleiden we twee pioniersplekken, in Leerdam en Zeist.

 IZB_PartnerLogo_MissieNederland.jpgDe IZB is lid van MissieNederland, een netwerkorganisatie van christenen, organisaties en kerken in ons land, ontstaan uit een fusie van de Evangelische Alliantie en de Evangelische Zendingsalliantie.

In de Nederlandse Zendingsraad, waar de IZB deel van uitmaakt, ontmoeten we vertegenwoordigers van kerken en organisaties die zich bezighouden met het werk van zending en evangelisatie. Dat contact is van groot belang voor de gezamenlijke bezinning op missionaire vragen en de afstemming op elkaars werk.

Met de Deputaten Evangelisatie van de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft de IZB een vruchtbare samenwerkingsrelatie. 

Pastoraal Diaconaal centrum ‘De Herberg‘, gevestigd op landgoed De Pietersberg in Oosterbeek, is in 1993 ontstaan op initiatief van de IZB. Sinds 1 januari 2009 is de Herberg een zelfstandige organisatie.

Met uitgeverij KokBoekencentrum (Utrecht) heeft de IZB een goede relatie. Als we alle boeken op een rij zetten die we gezamenlijk op de markt hebben gebracht, is dat intussen een aardig boekenplankje. 

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief