Informatie over 'Verbonden en vervreemd; over de God van Paulus op de Areopagus', het nieuwe boek van dr. Wim Dekker, emeritus-predikant/theoloog, oud-medewerker van de IZB.

Lees hier alvast de inhoudsopgave en een gedeelte uit het Woord vooraf. Het boek verschijnt bij uitgeverij Boekcentrum, Utrecht. Lees hier een voorpublicatie uit het Friesch Dagblad.

Het laatste hoofdstuk van het boek is gewijd aan de ervaringen van Stephan Sanders, die door Dekker wordt getypeerd als een ‘hedendaagse Dionysius de Areopagiet’.

Tijdens de boekpresentatie, donderdag 14 juni in Amersfoort, waren er bijdragen van ds. Jacobine Scholte-de Jong (Middelburg),  Beluister hier fragmenten van de bijeenkomst; de opname start met een fragment van ds. Jacobine Scholte-de Jong, daarna volgen bijdragen van ds. Bas van der Graaf (pionier-begeleider, Amsterdam) en van emeritus-legerpredikant dr. John van Eck (Lexmond). Na de muziek start het tweegesprek Dekker/Sanders.

Het Nederlands Dagblad van 15 juni publiceerde een interview van Dick Schinkelshoek met Dekker. Een fragment daaruit: Dekker: ‘Ik praat veel met kerkenraden over beleidsplannen en zo. Dan vraag ik: wat is jullie gemeente? En dan krijg je labels als ‘open en gastvrij’, ‘confessioneel’ en weet ik wat nog meer. Maar zelden komt iemand ermee dat wij kerk van Christus zijn, de plek waar God mensen wil ontmoeten. Als ik dat inbreng, hoor ik vaak: natúúrlijk is dat ook zo. Maar als je ‘natuurlijk’ zegt, dan heb je er niks van begrepen. Het besef dat wij verloren zijn als Christus niet gekomen was! Als je dat niet meer ziet, als het daarom niet meer draait, dan komt er aan de reeks vernieuwingen en de reeks discussies in de kerk dus geen einde. Vernieuw wat je wilt – voer getuigenissen in of wat ook – of houd aan het oude vast zoveel je wilt. Maar wat leidt af en wat brengt je dichter bij het Geheim? Daar moet je het over hebben.’

René Heij interviewde Dekker voor het Reformatorisch Dagblad.

Hieronder een publicatie uit het Friesch Dagblad:

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief