De IZB werkt samen met de stichting ‘Welkom in de kerk’, een organisatie die in de regio Overijssel aan de weg timmert met missionaire initiatieven onder vakantiegangers. Sinds een aantal jaren organiseren zij in de zomermaanden de Vakantiepastor.nl. In de maanden juni, juli en augustus kunnen recreanten per mail of telefoon (desnoods anoniem) contact leggen met een predikant.

‘In de vakantie stappen mensen uit hun dagelijkse ritme. Je bent op een andere plek, doet andere dingen, eet andere dingen. Plotseling is er geen tijdsdruk meer, is er tijd om te praten, om na te denken, om tot jezelf te komen. Soms komen dan ook zaken naar boven die in ‘het normale dagelijkse leven’ onder de oppervlakte blijven. Ook spanningen in de relatie of in het gezin kunnen in zo’n vakantieperiode tot een uitbarsting komen. In zulke situaties kan de Vakantiepastor.nl van pas komen’, zegt Johan ten Brinke uit Wierden, die betrokken is bij het initiatief. ‘De hulplijn wordt niet platgebeld of –gemaild’, maar het is belangrijk dat we de mogelijkheid bieden’ Als kerken geven we een signaal af: als je vastloopt, als je het niet meer ziet zitten, als een gesprek of hulp nodig hebt, is de kerk er voor jou.’

Een waardevol initiatief, waar de IZB graag landelijke bekendheid aan geeft, door middel van het verspreiden van een poster. Als u in een toeristisch gebied woont, kunt u gratis één of meerdere exemplaren toegestuurd krijgen, om te verspreiden via winkels, campings, VVV’s, openbare gebouwen of horecagelegenheden. Stuur even een mailtje: info@izb.nl.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief