De Dordtse evangelisatie zoekt een gedreven organisator met een passie voor het evangelie en hart voor mensen

De stichting Dordtse Evangelisatie (DE) ondersteunt kerken en andere geloofsgemeenschappen bij de verkondiging van het evangelie aan de inwoners van het Eiland van Dordrecht. De stichting omvat elf werkgroepen die zich bezighouden met missionair/diaconaal werk. Sinds een paar jaar beschikt de stichting in de historische binnenstad van Dordrecht over een eigen pand: VanAlleTijden, een winkel/inloophuis met een kapel, waar bezoekers ook terecht kunnen voor allerlei workshops, themabijeenkomsten en andere activiteiten. Voor het werk in dit centrum, alsook voor de coördinatie van tal van activiteiten zoekt de stichting Dordtse Evangelisatie op korte termijn een

Missionair werker (m/v), 0,6 fte

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van missionaire activiteiten zoals in het projectplan ‘Missie Dordt’ zijn verwoord.  De uitvoering is in handen van de participerende kerken, gemeenten en andere missionaire initiatieven. Zij hebben een grote mate van zelfstandigheid en kunnen zelf aangeven of en zo ja hoe ze deelnemen aan activiteiten. Daarnaast heb je volop de ruimte om nieuwe gezamenlijke/interkerkelijke initiatieven op te zetten.

Je vervult een spilfunctie in het netwerk van kerken en gemeenten, je onderhoudt contact met kerkbesturen, jaagt nieuwe initiatieven aan en coördineert gezamenlijke activiteiten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in VanAlleTijden, het missionair ontmoetingscentrum van de stichting Dordtse Evangelisatie.

Je werkt nauw samen met vrijwilligers van de stichting Dordtse Evangelisatie, in het bijzonder de werkgroep VanAlleTijden.

Wat vragen we?

We verwachten van je dat je overtuigd christen bent en meelevend lid van een christelijke kerk of gemeente bent. Je hebt ervaring met interkerkelijk werk en bent in staat om binnen verschillende denominaties te werken en deze te verbinden.

Je hebt aantoonbaar leidinggevende kwaliteiten, je kunt goed netwerken, plannen en organiseren, je bent een enthousiasmerende, creatieve en ondernemende persoonlijkheid; een resultaatgerichte doorzetter, die goed zelfstandig kan werken. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en je bent vertrouwd met hedendaagse communicatiemiddelen. Het is een pre als je in de nabijheid of in Dordrecht woont.

Wat bieden we?

Een bijzondere en uitdagende functie in een dynamische gedreven organisatie met elf actieve werkgroepen, 200 actieve vrijwilligers en meer dan 50 jaar actief in Dordrecht. De aanstelling betreft een jaarcontract met het perspectief om te verlengen en heeft een omvang van 60 % (21,6 uur per week). Bij de stichting Dordtse Evangelisatie (DE) is de arbeidsvoorwaarderegeling van de Protestantse Kerk in Nederland van toepassing. De salariëring is overeenkomstig schaal 9.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ebe Bruinsma, voorzitter stichting Dordtse Evangelisatie (tel: 06-54970435, email: ebruinsma@outlook.com) of Henk Boerman, IZB-Impact ( tel: 06-51833848, email: h.boerman@izb.nl). Je sollicitatiebrief met CV kun je tot 23 juni 2018 sturen naar hrm@izb.nl. Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief