Timo Hagendijk is sinds september 2019 missionair pionier in Zoetermeer.

Timo heeft al een loopbaan achter de rug in het basisonderwijs; in de afgelopen jaren was hij docent op de Patrimoniumschool in Veenendaal, met alles wat daarbij komt, variërend van dirigent van het schoolkoor en –orkest, leider van het schoolkamp, musicals, vieringen, stagebegeleider, etc.

Daarnaast – vooral in de weekends – had hij een andere loopbaan. Dan ging hij voor als ‘interkerkelijk spreker’ op campings, in jeugddiensten, bij missionaire samenkomsten of reguliere kerkdiensten. ‘‘Al zolang ik me kan herinneren heb ik een levende relatie met God. De bekende tekst uit Mattheüs 28, over de zendingsopdracht, stempelt mijn leven. Via het Dabarwerk heb ik kennisgemaakt met relatiegericht missionair werk; dat is een heel vormende ervaring voor me geweest, waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk’, vertelt hij.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon: een aantal jaren geleden besloot hij alsnog HBO-theologie te gaan studeren. ‘Aanvankelijk had ik het plan om naast mijn werk in het basisonderwijs als interkerkelijk werker aan de slag te gaan, in de PKN en daarbuiten. Voorgaan in diensten, kinder- en jongerenwerk, visie-ontwikkeling en het begeleiden van gemeenten met een specifieke vraag zouden dan mijn hoofdtaken zijn. Het is verrassend om te zien dat die zaken allemaal terugkeren in de nieuwe functie bij Perron.’

Het missionaire project in de Vinexwijk Oosterheem in Zoetermeer is een volgende fase ingegaan, nu het pionierswerk onderdak heeft gekregen in de recent gebouwde Oosterkerk. Terwijl de lopende activiteiten doorgaan, wordt de periode tot maart 2020 ook benut om plannen te smeden voor de komende jaren.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief