Ds. Paul Visser, pionier-predikant van de Amsterdamse Noorderkerk, heeft het beroep van de Maranathakerk in Rotterdam aanvaard. Komende zomer maakt hij de overstap.

Paul is inmiddels 10 jaar in Amsterdam aan het werk. Eerst als gemeentepredikant met  een missionaire opdracht, de afgelopen drie jaar als pionier-predikant van Huis voor de ziel’, het pioniersproject in en vanuit de Noorderkerk.

In november zocht de vacante Rotterdamse gemeente contact. ‘Ik was vooral geraakt door het verzoek om gemeenteleden toe te rusten en te helpen bij de navolging van Jezus, tegen de seculariserende tendensen in. Daar sprak een besef van urgentie uit en een verlangen om er samen aan te werken. Nu ik in dit beroep Gods roepstem gehoord heb wil ik in de laatste periode van mijn actieve dienst graag bijdragen aan een ontwikkeling en praktische doorvertaling van een ‘theologie van weerbaarheid’.’
Het betreft in Rotterdam een deeltijd-functie (60%). Paul zal zich als senior-predikant naast de prediking vooral toeleggen op de toerusting van millennials; hoe de overige pastorale taken worden vervuld is nog punt van overleg. Naast zijn toekomstige werk in Rotterdam blijft Paul in dienst van de IZB voor Areopagus en Focus. In dat kader zal hij ook betrokken blijven bij een nieuw Amsterdams initiatief om zaken rond God, geloof en kerkzijn in de stad via sociale media breed onder de aandacht te brengen.

De afgelopen 10 jaren ‘waren enerverend en hebben hebben veel verrassing gegeven én de nodige volharding gevraagd’, evalueert Paul. Zijn afscheid valt samen met het aflopen van de eerste projectperiode af van ‘Huis voor de ziel’, het pioniersproject dat zich richt op buurt, stad en vragende studenten met activiteiten als ‘BijbelTalk’, ‘God op de gracht’, ‘Hart op tafel’.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief