IZB-Focus heeft net een nieuwe brochure (64 pag.) uitgegeven onder de titel: ‘In gesprek over gebed’. Het toerustingsmateriaal is ontwikkeld voor gemeenten die gedurende twee jaar een IZB-Focustraject volgen, maar het kan ook heel goed daarbuiten zijn diensten bewijzen. Het is ook zeer geschikt voor persoonlijke bezinning op het gebedsleven.

‘Veel gemeenteleden zijn verlegen met het gebed. In de loop van de tijd is de sleur erin geslopen, zowel qua inhoud als qua vorm’, zegt Eline de Boo, die samen met gebedspionier ds. Ron van der Spoel de teksten schreef. ‘Er is ook teleurstelling rond gebed, over onverhoorde gebeden. De (onuitgesproken) gedachte dat ‘je kunt bidden wat je wilt, God hoort of verhoort het toch niet’.

Met de brochure hopen de auteurs het gebedsleven van lezers een nieuwe impuls te geven. Ze vragen aandacht voor de kracht van het gebed, het aanhoudend, volhardend bidden en het ‘luisterend bidden’. Eline: ‘In onze traditie zijn we gewend te spreken over dankzegging en voorbede. De omgekeerde beweging, dat God tot ons kan spreken als wij luisterend bidden, krijgt doorgaans veel minder aandacht. Vandaar dat wij er een hoofdstuk aan hebben gewijd.’

De hoofdstukken in de brochure hebben hetzelfde stramien als het andere toerustingsuitgaven van IZB-Focus: de Bijbelstudie wordt gevolgd door ‘in beweging komen’ en ‘verhalen delen’. Voor de persoonlijke bezinning en/of het gesprek in groepen zijn vragen opgenomen en leestips voor wie zich verder in het onderwerp wil verdiepen.

De brochure kost € 3,00 en is verkrijgbaar via info@izb.nl

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief