'Preken van Andries Zoutendijk mobiliseren een mysterieus zintuig in je, je geestesoog. Doordat hij niet alles voor je invult activeert hij je geestelijke verbeeldingskracht. Er blijven lege plekken -ruimte- over die we zelf bijgestaan door de verbeeldingskracht van dé Geest in kunnen vullen. Zijn preken zijn daarom ook geen monologen maar dialogen.'

Dat zei ds. Pieter Versloot, verbonden aan de Martinikerk in Groningen, dinsdag 8 oktober tijdens een mini-symposium ter gelegenheid van ‘Oplichtende woorden’, een bundel met preken van de Utrechtse emeritus-predikant Andries Zoutendijk.

Download de bijdrage van Pieter Versloot hier.

‘Tegen de evangelicale trend in verkondigen deze preken Gods soevereiniteit en, klassiek gezegd, de onweerstandelijkheid van zijn genade. God gaat niet opzij voor ons en zijn gang door de tijd hangt ook niet van onze vroomheid of braafheid af’, zei ds. Leneke Marchand (Voorburg) in haar bijdrage.

De bundel ‘Oplichtende woorden’ (143 pagina’s, € 12,99) is uitgegeven door KokBoekencentrum, in samenwerking met IZB/Areopagus.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief