'Ik gun elke wijk een Geloven in Spangen', zei een medewerker van een maatschappelijke instantie, tijdens het 15-jarig bestaan van de missionaire gemeente in de multiculturele stadswijk. Een ander zegt: ‘GiS biedt mensen niet alleen een oor, maar ook een hart'. De kleine kerk heeft grote impact.

Geloven in Spangen (GiS) vierde zaterdag 30 november het vijftienjarig bestaan met een Zinspiratiefestival. ‘Een kerk met een orthodoxe theologie en een praktische inslag’, schreef het Nederlands Dagblad die morgen. Want behalve de vieringen, clubs en catechisatie is GiS betrokken bij zwemlessen, taallessen, gezonde maaltijden, meer bewegen, goedkope huisvesting voor jongeren die zich willen inzetten voor de wijk, etc.

Vijftien jaar geleden begon Hans van Dolder pionierswerk in de wijk, met het doel weer iets van kerkelijke presentie te creëren, tientallen jaren nadat de laatste kerk er de deuren had gesloten. En nu is er ‘een kleine kerk, met een grote impact’, zoals buurtpastor Nico van Splunter het noemt. Hij sprak erover tijdens het festival. ‘We zijn het goede en het betekenisvolle van dat kleine gaan zien. Zeg maar gerust: Met de Messias in de modder. Het houdt je klein, bescheiden en ook, misschien wel juist daarom, verwachtingsvol, omdat het allemaal niet maakbaar is.’

Download hier zijn toespraak.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief