Joost van den Berge kerkelijk werker/pionier SebaldeburenJoost van den Berge (25) is benoemd tot kerkelijk werker/pionier in de Hervormde gemeente van Sebaldeburen. Momenteel werkt hij aan de afronding van zijn theologiestudie aan de ETF in Leuven. Hij krijgt in Groningen een fulltime functie; voor een deel binnen de gemeente (35%), het overige deel van zijn werktijd is hij vrijgesteld voor missionaire contacten.

Joost studeerde aanvankelijk bedrijfskunde (management economie en recht) aan de CHE, maar switchte naar twee jaar naar theologie. Eerst aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle, daarna aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Vrije Universiteit. In Leuven rondt hij zijn studie af met een missionaire master. Naast zijn studie deed hij ervaring op met missionair werk in uiteenlopende contexten, onder andere bij ‘Boodschap voor Kerkrade’ en ‘Renesse Evangelisatie’, als deelnemer aan een werk- en evangelisatievakantie in Bosnië en als leider van Studentlife Leuven, missionair werk door studenten van de ETF.

Komende zomer hoopt hij in het huwelijk te treden met Boukje Hoefnagel uit Kampen. Zij is onderwijzeres en heeft het initiatief genomen tot de kinder- en tienerclub en het bezoekwerk in het asielzoekerscentrum in Dronten.

Met ingang van het nieuwe seizoen verhuizen ze naar Sebaldeburen. De IZB heeft jarenlang een band met de gemeente in het Westerkwartier, die zichzelf in de advertentie omschreef als ‘een kleine gemeente van hervormd-gereformeerde signatuur met een groot ‘zendingsveld’. Tot aan zijn emeritaat, vorig jaar, was dr. Huib Wilschut aan de gemeente verbonden. Eerder waren o.a. de predikanten Wim Dekker, Gerrit de Fijter en René de Reuver er werkzaam.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief