Bij binnenkomst geeft hij zijn visitekaartje. Kan ik even checken of mijn afspraak klopt, inderdaad: Dick Ruiter, directeur van Verheij Infra, een ondernemer uit het IZB-netwerk. ‘De achterkant van het kaartje is belangrijker’, zegt hij. Daar staan vijf kernwaarden: vertrouwen, veilig, vriendelijk, vernieuwend, verantwoord. En daarmee zitten we meteen midden in een gesprek.

We spreken elkaar op de eerste verdieping van het bedrijfspand in Sliedrecht-Oost. De onderneming is goed voor een omzet van zo’n 10 miljoen, er staan 20 mensen op de loonlijst en het is een bouwbedrijf, dus ze werken veel met onderaannemers en zzp’ers. ‘De bouw is een ruwe omgeving. Niet echt een plek om op een zeepkist te gaan staan om het evangelie te verkondigen. Maar we proberen in ons doen en laten wel onderscheidend te zijn. Eerlijk zaken doen, transparantie, daar draait het om. Zo transparant als al dat glas in dit kantoor. Al doen we het met vallen en opstaan, we willen erop aanspreekbaar zijn.’

Dick Ruiter

Je hebt als ondernemer veel mogelijkheden om je christen-zijn tot uitdrukking te brengen, zegt Dick. Soms gaat het om dingen die je ook bij niet-christenen tegenkomt. Die kernwaarden zijn niet exclusief christelijk, maar wel duidelijk vanuit het geloof geïnspireerd. ‘Vertrouwen bijvoorbeeld. Een man een man, een woord een woord. Of vriendelijkheid. Als je in de bouw ergens aan het werk gaat, hebben de omwonenden daar in eerste instantie hinder van. Je bent te gast in de buurt; gedraag je daarnaar. Het is geen christelijk bedrijf, al gaan we uit van christelijke normen en waarden. Er is me ook weleens gevraagd: U hebt zeker een christelijke achtergrond?
Als leidinggevende heeft hij er plezier in om mensen te laten opbloeien. ‘Een jonge collega van 28 geef ik de kans om een nieuwe werktak te leiden. “Je krijgt de kans, grijp ‘m.” Je kunt zeggen: dat is gewoon zakelijk: je haalt uit je personeel wat er in zit. Maar het is meer. Als iemand zijn talenten ontdekt en benut, dan kan ik daar echt van genieten. Aandacht voor de medewerkers en hun thuisfront vind ik belangrijk. Als het thuis goed gaat, heeft dat zijn weerslag op het werk.

Het personeel wordt geselecteerd op kwaliteit, er wordt respect gevraagd voor het geloof van de ander. ‘In de schaftketen wordt een moment stilte in acht genomen. In vorige functies, bij andere bedrijven, deden collega’s nergens aan. Daar heb ik de kloof ervaren, je proefde soms de weerstand tegen het geloof. In de loop van m’n leven heb ik geleerd om het geloof een plek te geven in m’n dagelijks werk. Of ik nu hier leidinggeef, of ’s avonds op huisbezoek ga, ik ga niet toneelspelen.’’

Dick Ruiter was een van de aanwezigen tijdens de IZB-ondernemersavond met Ron van der Spoel en Ben Tiggelaar. ‘Inspirerend, net als het IZB-boekje Geloof op werkdagen dat daarna verscheen. Goed materiaal om stille tijd mee te doen. Het omvatte 10 werkdagen, maar wat mij betreft komt er nog eens een uitgave voor het jaar rond.’ Er zijn hier nog gratis exemplaren te bestellen.

Dit artikel verschijnt in het nieuwe nummer van Tijding, begin maart.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief