Op donderdag 13 juni hield de IZB een ondernemersavond in Kampen over de vraag: ‘Ben ik soms een evangelist?’

Gert van Tol, directeur van Emfusio, sprak over ondernemen met passie: “Waar ligt je passie voor je werk en je bedrijf en hoe kun je van daaruit iets vertellen over je passie voor Jezus? We zijn geroepen om God te dienen op de plek waar Hij ons gesteld heeft’, hield hij de aanwezigen voor.

‘Getuige-zijn begint met beschikbaar-zijn’, zei ds. Ron van der Spoel tegen de ondernemers. ‘Dan kun je concreet maken door voorafgaand aan een afspraak of vergadering met je personeel of je relaties aan God te vragen: ‘Heer, geef me een kans om te getuigen van U’.

Ron van der Spoel

Om de ondernemers geïnspireerd op pad te helpen ontvingen zij na afloop van de avond een exemplaar van Geloven op werkdagen, een kort bijbelstudieboekje dat uitdaagt om de beweging te maken van de binnenkamer naar de werkvloer.

Er blijkt lokaal en landelijk onder ondernemers en leidinggevenden veel behoefte aan missionaire toerusting, merkt Michaël Boon, hoofd relatiebeheer van de IZB. ‘Het landelijke ondernemersevent dat de IZB momenteel voorbereidt, voor donderdagavond 4 juli in Utrecht, is met ruim 250 bezoekers al bijna volgeboekt. De geïnteresseerden komen uit de breedte van christelijk Nederland. Wij kiezen er bewust voor om deze invloedrijke mensen te ondersteunen; ze zitten op sleutelfuncties en hebben dagelijks veel contacten.’

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief