Ds. Martin van Dam uit Baarn is vrijdag 22 november gekozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de IZB. Hij volgt ds. Marco Batenburg op, die vorige week is benoemd tot preses van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

Martin van Dam (36) is sinds 2015 verbonden aan de wijkgemeente Calvijnkerk in Baarn. Komende maand neemt hij daar afscheid; begin januari 2020 wordt hij bevestigd als predikant van de hervormde gemeente van IJsselmuiden-Grafhorst, Eerder diende hij van 2009 tot 2015 de hervormde gemeente in Hagestein.

Martin groeide op in Zegveld, in een gezin waar het geloof een belangrijke plaats innam. ‘Al jong had ik het verlangen om predikant te worden en daarin heb ik telkens Gods leiding in mijn leven gemerkt.’ Van 2001 tot 2009 studeerde hij theologie in Utrecht.

Al vele jaren is hij met de IZB verbonden. De laatste drie jaar van zijn theologiestudie combineerde hij met zijn werk als evangelist in Sprang-Capelle. Sinds 2014 zat hij in het IZB-bestuur, die eerder dit jaar werd omgevormd tot Raad van Toezicht. Gedurende vier jaar was hij lid van de synode van de Protestantse Kerk en hij maakte deel uit van de bijzondere commissie van rapport ‘Kerk 2025’. Ook was hij vijf jaar lid van de Raad van Advies voor het Gereformeerd Belijden in de Protestantse kerk.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief