Deze week nam Peter Oudshoorn afscheid van de IZB, in verband met van zijn pensionering. Daarmee kwam een einde aan een lange periode van betrokkenheid bij onze organisatie. ‘In allerlei functies heb je de IZB gediend, vanuit een gelovig hart, met een geweldige missionaire drive’, zei directeur Sjaak van den Berg in zijn dankwoord.

In de periode 2000-2006 was Peter lid van het IZB-bestuur. Na het verstrek van ds. Dick Looijen, begin 2010, werd hij interim-directeur. Ook na de benoeming van diens opvolger, ds. Louis Wüllschleger, deed de organisatie regelmatig een beroep op hem. Hij was betrokken bij de reorganisatie en sluiting van de toenmalige IZB-boekhandel, hij werkte als coördinator missionaire projecten, projectcontroller, lid van het directieteam en was de laatste twee jaar hoofd financiën en bedrijfsvoering. ‘Een hele ris functies. Vanuit carrièreperspectief misschien grillig, maar de lijst toont aan dat je veel talenten hebt en je graag liet inschakelen, waar het maar nodig was. Er spreekt ook een diepe inhoudelijke motivatie uit, liefde voor Jezus en een hart voor zending.’

Ook andere organisaties hebben daar de vruchten van geplukt. Zo is hij penningsmeester van het bestuur van het Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen en interim-directeur van ‘De Wittenberg’ in Zeist.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief