Zoek

Nalatenschap

U bent waarschijnlijk al jaren betrokken op het werk van de IZB en draagt dit werk ook een warm hart toe. Zending komt steeds dichterbij, en misschien zo dichtbij dat dit al in uw straat begint. Door de IZB als begunstigde in uw testament op te nemen, kunt u een blijvende rol van betekenis spelen in het leven van mensen die op zoek zijn naar God.

We kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en het vastleggen van uw wensen. Uiteraard kunt u met vragen ook bij uw notaris terecht.

Er zijn allerlei mogelijkheden om de IZB met een nalatenschap te steunen:

Nalatenschap
Wilt u een gift nalaten aan de IZB, dan dient u dat vast te leggen in uw testament. U bepaalt immers zelf wie uw erfgenaam is. Dat kunnen personen zijn. Maar u kunt ook een goed doel – zoals de IZB – als (mede)erfgenaam benoemen of een legaat nalaten. Maakt u géén testament en heeft u geen kinderen, dan erven uw familieleden. Zijn die er niet, dan gaat alles naar de staat.

Legaat
Wilt u een bepaald geldbedrag, een huis, een stuk land of een waardevol schilderij uit uw erfenis nalaten, dan heet dat een ‘legaat’. De ontvanger van dat legaat heet ‘legataris’. Deze is niet aansprakelijk voor eventuele schulden uit een erfenis. Als de IZB een legaat ontvangt, hoeft zij als goed doel sinds 1 januari 2006 geen successierecht te betalen.

Notaris
Een testament laten opmaken door een notaris gaat vrij eenvoudig. De kosten ervan zijn afhankelijk van uw wensen: hoe complexer de wensen, hoe hoger de kosten. Voor het opmaken dient de notaris een geldig legitimatiebewijs te zien.

Persoonlijk gesprek
Een persoonlijk gesprek werkt soms zeer verhelderend. Michaël Boon, relatiemedewerker van de IZB, komt graag bij u langs om u – zonder enige verplichting – te informeren over het werk van de IZB en te adviseren over nalaten aan de IZB.

Contactgegevens:
IZB
Breestraat 59-61
3818 BH Amersfoort
Tel: 033 – 461 19 49
E-mail: info@izb.nl

De Notaristelefoon:
Tel: 0900 – 346 93 93 (€ 0,25 p/m)
Ma t/m vr 9.00 – 14.00 uur
www.notaris.nl

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief