Agnes van Haaften-Thijsen is benoemd tot programmaleider van Dabar. Ze is de opvolgster van Kelly de Hoop, die de overstap maakte naar de Protestantse Kerk in Nederland. In de afgelopen jaren is de organisatie geprofessionaliseerd; nu is het tijd voor innovatie: vernieuwen en verbreden.

Aanvankelijk zou ze na de zomer beginnen, maar ze kiest liever voor een vliegende start, midden in het Dabarseizoen. Vanaf 15 juli is ze wekelijks op de campings om een goed beeld te krijgen van de actuele stand van zaken en om het oor te luisteren te leggen: Hoe functioneert het Dabarwerk? Wat zijn de sterke en zwakke kanten? Welke nieuwe wegen zou de organisatie kunnen inslaan? Hoe kijken de vrijwilligers, de campingpastors, de leden van de plaatselijke commissies en de campingeigenaren daar tegenaan?

Bij de benoeming van Agnes heeft de IZB na rijp beraad gekozen voor iemand met de blik van een relatieve ‘buitenstaander’; ze is zelf nooit Dabarvrijwilliger geweest. Ze neemt wel veel ervaring mee, die goed van pas komt in de fase waarin de organisatie zich bevindt. ‘Creatieve, innovatieve processen zijn me op het lijf geschreven. Ik ben niet iemand die op de winkel kom passen’, zegt ze.

Tot april dit jaar werkte ze als projectleider bij VluchtelingenWerk Nederland voor het opleiden, begeleiden en trainen van teamleiders en vrijwilligers die veel contact hebben met kinderen in asielzoekerscentra. Op het gebied van projectleiding heeft ze meer dan 8 jaar ervaring. Daarnaast runt ze sinds 2009 een eigen bedrijf in de culturele sector: ze verzorgt culturele producties in opdracht van gemeenten en bedrijven en ze bemiddelt en coacht professionele musici.

Agnes woont in Gorinchem, waar ze lid is van de plaatselijke Protestantse gemeente. Ze is getrouwd, moeder van vier kinderen. Haar man, Harry van Haaften, was een aantal jaren lid van de Commissie Toetsing Financieel Beleid van de IZB.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief