Agnes van Haaften-Thijsen is benoemd tot programmaleider van Dabar. Ze is de opvolgster van Kelly de Hoop, die de overstap maakte naar de Protestantse Kerk in Nederland. In de afgelopen jaren is de organisatie geprofessionaliseerd; nu is het tijd voor innovatie: vernieuwen en verbreden.

Agnes heeft deze zomer al heel wat werkbezoeken afgelegd op de campings. Hoe functioneert het Dabarwerk? Wat zijn de sterke en zwakke kanten? Welke nieuwe wegen zou de organisatie kunnen inslaan? Hoe kijken de dabaristen, de campingpastors, de leden van de plaatselijke commissies en de campingeigenaren daar tegenaan? Vragen die Agnes tijdens haar werkbezoeken regelmatig heeft gesteld.

‘Het was heel leerzaam en ook heel leuk om de werkbezoeken te doen. De impact van een Dabarteam is groot. Ik ben onder de indruk van de gedrevenheid van jongeren om het geloof te delen. De passie voor het campingwerk is groot. Veel dabaristen hebben aangegeven dat ze ook buiten het seizoen zich willen inzetten voor het Dabarwerk. Bijvoorbeeld door ambassadeur te zijn om nieuwe jongeren enthousiast te maken voor het Dabarwerk, trainer/coach te zijn voor (nieuwe) teamleiders of mee te denken over de toekomst van Dabar. De komende maanden zal verder vorm worden geven aan het zo veel mogelijk samen optrekken met dabaristen, campingpastors en plaatselijke commissies voor de vernieuwing en verbreding van het Dabarwerk’.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief