Zoek

GZB en IZB zoeken inspiratieplek voor zending

GZB en IZB zoeken inspiratieplek voor zending

De zendingsorganisaties GZB en IZB doen onderzoek naar een gezamenlijke werk- en inspiratieplek in het midden van het land. ‘We zoeken naar een plek die zending ademt en je de kracht ervan laat ervaren.’

1 november 2023

Wereldwijde zending en zending om de hoek hebben elkaar nodig, stellen de GZB en de IZB. “Het gesprek met de wereldkerk bemoedigt, inspireert en laat mij nieuwe mogelijkheden zien. Het helpt om zicht te houden op onze missionaire roeping”, aldus Sjaak van den Berg, directeur van de IZB.

GZB en IZB werken al jaren in Nederland en wereldwijd inhoudelijk goed samen. Die samenwerking willen zij de komende jaren verdiepen en een stevige basis geven vanuit een gezamenlijk kantoor. “Maar we willen dat het meer is dan een kantoor. We zoeken een inspiratieplek die zending ademt, waar gebed de ruimte heeft en waar we Nederlandse gemeenten en partners uit de wereldkerk gastvrij kunnen ontmoeten”, aldus Martijn van den Boogaart, directeur van de GZB.

Beide organisaties gaan de komende maanden over deze ontwikkelingen en plannen in gesprek met gemeenten en partners in Nederland. Begin 2024 hopen zij op basis daarvan concretere stappen te kunnen zetten. “We doen ons werk met en voor gemeenten. Daarom is hun inbreng, wijsheid en gebed voor ons heel belangrijk”, aldus Van den Berg. “Wat ons betreft wordt het een plek waar gemeenten zich thuis voelen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn van den Boogaart, directeur GZB (tel. 0343-512444)

GZB-IZB