Zoek

Nieuw seizoen van EO/IZB-kinderpodcast ‘Eerst Dit voor kids’

Nieuw seizoen van EO/IZB-kinderpodcast ‘Eerst Dit voor kids’
Vanaf 16 oktober te vinden in de ‘Eerst Dit’-app en andere podcastplatforms.

In de podcast Eerst dit voor kids zijn klassieke bijbelverhalen op een originele manier te horen: in de vorm van een spannend hoorspel over Daan, Fam en hun vader. De door de EO en missionaire organisatie IZB gemaakte podcast is gericht op kinderen vanaf negen jaar en komt zeven weken lang elke werkdag met een nieuwe aflevering.

17 oktober 2023

De podcast is afgeleid van EO-podcast Eerst dit waarin elke werkdag een stukje uit de Bijbel wordt voorgelezen in combinatie met een korte overdenking. Eerst dit voor kids is volgens bedenker Wilfred van Rijn bedoeld om bij de belevingswereld van kinderen aan te sluiten. “Met deze speciale podcast willen we op een laagdrempelige manier kinderen meenemen in de eeuwenoude, soms onbegrijpelijke, vaak spannende en altijd intrigerende bijbelverhalen, die elk iets vertellen over hoe God met mensen omgaat.”

Hoorspel

Elke aflevering vertelt een verhaal in de vorm van een spannend hoorspel, met acteurs die de stemmen inspreken van de hoofdpersonen en passende geluidseffecten. Zo wordt de stem van de vader van Daan ingesproken door Tim van Wijngaarden, beter bekend als Timzingt. De dagelijkse afleveringen duren ongeveer tien minuten.

 Het verhaal

In dit nieuwe seizoen gaat de jonge luisteraar samen met Mozes en Jozua op reis door de woestijn. Onderweg komen er kleurrijke mensen langs, zoals de eigenaardige Bileam, de dappere Rachab, de onbevreesde Pinechas en de arrogante Korach. Ze horen hoe Elisa door een bijzonder leger wordt beschermd. En leren over de gemene koningin Atalja en over haar kleinzoon die net geen kleuter meer is als hij koning wordt. Hoewel dit seizoen vooral het Oude Testament centraal staat, ontdekken ze ook daar al glinsteringen van Jezus. Net als in de vorige series zijn deze bijbelverhalen ingebed in een verhaal over fictieve personages, namelijk Daan, zijn zus Fem en hun vader.

De serie is geschreven door EO-scriptschrijver Anke van der Pol: “Als je bedenkt dat het leven een wandeling is, dan hoop ik dat de luisteraars enthousiast worden om die wandeling met God te lopen. Dat ze onderweg met Hem zullen sparren, en ontdekken dat Hij echt dichtbij is, wil helpen en de weg wijst.”

Eerst Dit

Eerst Dit is de succesvolle podcast van de EO met daarin elke ochtend een korte overdenking. Inmiddels zijn er diverse bijpassende series gelanceerd. Zoals deze podcast Eerst dit voor kids, gericht op de jonge luisteraar, en Eerst dit avondgebed - voor reflectie en gebed aan het einde van de dag. Langere titels zijn er ook: Moderne Profeten, waarin inspirerende gelovigen worden besproken, of Dit is de Bijbel, waarin theologen vertellen over de vele thema’s die de Bijbel rijk is.

Het vierde seizoen van Eerst dit voor kids start op maandag 16 oktober met zeven weken lang elke werkdag een nieuwe aflevering. Te beluisteren via eerstditvoorkids.nl, de eigen Eerst Dit-app,en andere podcastplatforms.